Antena 3 CNN International News Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, inclusiv ale unor copii, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos

Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, inclusiv ale unor copii, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos

Autoritățile din Insulele Turks și Caicos, teritoriu britanic din Marea Caraibelor, au descoperit o barcă plutind în derivă la un kilometru și jumătate de mal pe care se afla 20 de persoane decedate, inclusiv 2 copii.

Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, inclusiv ale unor copii, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2021   •   11:53

Oficialii afirmă că exclud pentru moment posibilitatea unei mâini criminale, dar ancheta va continua pentru a determina cauza tragicului incident.

Pescarii au văzut ambarcațiunea de mici dimensiuni joi dimineață care plutea în derivă și au alertat filiala marină a Forțelor de Poliție din Insulele Turks și Caicos, care au remorcat nava la mal.

Vineri,departamentul de poliţie a declarat că o altă ambarcaţiune ce transporta 43 de  haitieni a fost intercepatată. Cei 34 de bărbaţi şi cele 8 femei de la bord au fost predaţi biroului de imgrare pentru repatriere.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Takara Bain, a transmis într-un comunicat de presă că anchetatorii au exclus posibilitatea unei mâini criminale și caută alte cauze, fără a oferi niciun fel de detalii.

Comisarul de poliție Trevor Botting a declarat că barca pare să fi venit din afara Caraibelor și că autoritățile nu cred că destinația erau insulele Turks şi Caicos, chiar dacă zona este de multe ori scăparea haitienilor care încearcă să fugă de sărăcie, dar este și o rută folosită de cei care se ocupa cu trafic de carne vie.

El a arătat că ofițerii lucrează la stabilirea identității victimelor și a modului în care au murit.

„Această anchetă va dura ceva timp. Indiferent de circumstanțe, aceasta este o situație tragică în care mulți oameni și-au pierdut viața, iar gândurile și rugăciunile forței se îndreaptă către acele familii care au pierdut o persoană dragă. Vom face tot ce putem pentru a le identifica și a contacta familiile lor”, a spus el.

Insulele Turks și Caicos sunt adesea un magnet pentru locuitorii din Haiti care doresc să scape de sărăcie, iar teritoriul a fost, de asemenea, folosit ca punct de transbordare de către traficanții de persoane.

În ultimele luni, Haiti a fost zguduită de tulburări politice și de creșterea violenței din partea grupărilor criminale, care a forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele.

×
Subiecte în articol: ambarcatiune cadavre marea caraibilor haiti
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close