Antena 3 CNN International News Ambasadorul rus în Republica Moldova, chemat la raport după ce Moscova a spus că vrea să ajungă în Transnistria

Ambasadorul rus în Republica Moldova, chemat la raport după ce Moscova a spus că vrea să ajungă în Transnistria

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Moldova, după ce Rusia a anunțat vineri că armata sa urmărește să controleze sudul Ucrainei și să aibă acces la Transnistria.

Ambasadorul rus în Republica Moldova, chemat la raport după ce Moscova a spus că vrea să ajungă în Transnistria
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    23 Apr 2022   •   10:24

Într-un comunicat, ministerul moldovean a spus că ”a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Rusiei” și și-a exprimat profunda ”îngrijorare față de declarațiile făcute de oficialul rus”.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a precizat că declarațiile făcute de generalul rus sunt ”nefondate și contrazic poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”.

Acesta a adăugat că, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Rusiei, oficialii moldoveni au reiterat că Republica Moldova este ”un stat neutru și acest principiu trebuie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de Federația Rusă”.

Vineri, presa de stat rusă a declarat că armata rusă urmărește să stabilească ”controlul deplin” asupra sudului Ucrainei în a doua fază a invaziei sale asupra Ucrainei.

Agenția de presă de stat TASS l-a citat pe comandantul interimar al Districtului Militar Central al Rusiei, generalul-maior Rustam Minnekaev, care a afirmat că scopul este crearea unui coridor terestre între regiunea Donbas de est a Ucrainei și Crimeea. El a adăugat că acest control asupra sudului Ucrainei va oferi forțelor ruse acces în Transnistria, un stat separatist din Moldova, unde un contingent de forțe ruse este staționat de la începutul anilor 1990.

”De la începutul celei de-a doua etape a operațiunii speciale, care a început literalmente în urmă cu două zile, una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei, acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea”, a declarat Minnekaev.
 

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close