Antena 3 CNN International News Un angajat al Capitoliului din SUA, arestat după ce a intrat cu o armă în clădire

Un angajat al Capitoliului din SUA, arestat după ce a intrat cu o armă în clădire

Poliția Statelor Unite ale Americii a transmis că a avut loc un incident de securitate în clădirea Capitoliului din SUA. Un angajat a reușit să intre cu o armă și a fost căutat minute bune de oamenii legii.

Un angajat al Capitoliului din SUA, arestat după ce a intrat cu o armă în clădire
Sursa foto: Getty Images/ Stefan Zaklin
de Cerasela Stafie    |    09 Dec 2021   •   23:43

Ofițerii „au zărit pe ecranul cu raze X imaginea unei arme de mână într-o geantă”, au anunțat oamenii legii. Bărbatul a fost identificat ca fiind Jeffrey Allsbrooks, în vârstă de 57 de ani.

Potrivit autorităților, acesta este angajat al Biroului Administrativ al Camerei. A fost căutat prin clădire în jur de patru minute, înainte de a fi arestat.

Potrivit comunicatului forțelor de ordine, omul este acuzat de deținerea unui pistol fără permis. „Acest caz rămâne în curs de investigare, iar Departamentul analizează ce s-a întâmplat înainte, în timpul și după cele patru minute”, se arată în anunțul oamenilor legii.

Incidentul a avut loc cu doar câteva ore înainte ca președintele Joe Biden să viziteze joi Capitoliul SUA pentru a participa la o ceremonie de omagiu pentru regretatul senator american Bob Dole, al cărui sicriu va fi expus în rotonda sediului parlamentului american.

Securitatea complexului Capitoliului SUA a fost sporită în lunile care au urmat evenimentelor din 6 ianuarie. În timp ce poliția Capitoliului a descris o listă de modificări semnificative ale operațiunilor lor, inclusiv eforturi mai ample de partajare a informațiilor, mai multe instruiri și o mai bună coordonare pentru evenimente, inspectorul general de poliție a Capitoliului a remarcat că departamentul are mult de lucru pentru a asigura siguranța totală a clădirii.

Au mai existat câteva incidente de securitate la Capitoliu după insurecția de la începutul anului. În august, un bărbat, cunoscut susținător al fostului președinte Donald Trump și care a spus că „toți democrații trebuie să demisioneze”, a fost arestat după o confruntare de câteva ore în apropierea Capitoliului SUA. În tot acel timp a susținut că deține un dispozitiv exploziv.

Și în octombrie, Poliția Capitoliului a reținut un bărbat dintr-un „vehicul suspect” parcat lângă Curtea Supremă.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close