Antena 3 CNN International News Vizită crucială la Moscova pentru procesul de pace. După discuțiile cu Putin, urmează dialogul cu Zelenski

Vizită crucială la Moscova pentru procesul de pace. După discuțiile cu Putin, urmează dialogul cu Zelenski

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, discută marți cu președintele rus Vladimir Putin.

Vizită crucială la Moscova pentru procesul de pace. După discuțiile cu Putin, urmează dialogul cu Zelenski
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2022   •   21:49

Guterres era, luni seară, într-un avion spre Moscova, potrivit lui Farhan Haq, un purtător de cuvânt al înaltului oficial. 

În capitala rusă, Secretarul General al ONU va fi primit de președintele Vladimir Putin și va avea un prânz și o întâlnire de lucru cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. 

În cursul zilei de joi, Guterres urmează, de asemenea, să discute la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba. 

"Este important ca Secretarul General să poată vorbi limpede cu conducerea ambelor părți și să vadă ce progrese se pot face. Până la urmă, scopul final este de a opri luptele și de a găsi modalități de a îmbunătăți situația oamenilor din Ucraina, de a diminua amenințarea cu care se aceștia se confruntă și de a le oferi ajutor umanitar", a spus Farhan Haq, citat de CNN.

El a arătat că, deși Guterres nu a vorbit cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, înaintea călătoriilor la Moscova și Kiev, el a vorbit cu alți înalți oficiali americani în ultimele zile.

Haq a refuzat să detalieze propunerile pe care Guterres le va formula în întâlnirile de la Moscova și Kiev, dar a menționat că atât oficialii din Ucraina, cât și cei din Rusia au acceptat itinerarul.

El a adăugat că nu are nicio semnificație ca faptul că Guterres vizitează întâi Rusia și apoi Ucraina.

Foto: Turnul Vodovzvodnaya din Moscova. În plan secund, se distinge clădirea Ministerului de Externe 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close