Antena 3 CNN International News Armata rusă a ucis trei lucrători de la centrală nucleară Zaporojie | Acuzațiile formulate de Kiev

Armata rusă a ucis trei lucrători de la centrală nucleară Zaporojie | Acuzațiile formulate de Kiev

Militarii ruși au ucis trei lucrători și au arestat alți 26 în timpul ocupației la centrala nucleară Zaporojie pe care au capturat-o în luna martie, la începutul invaziei.

Armata rusă a ucis trei lucrători de la centrală nucleară Zaporojie | Acuzațiile formulate de Kiev
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2022   •   12:18

Acuzațiile au fost formulate de Dmitro Lubineț, responsabilul pentru Drepturile Omului din cadrul Parlamentului de la Kiev.

Potrivit oficialului ucrainean, cei trei lucrători au fost omorâți în bătaie și în urma bombardamentelor, în timp ce rușii i-au acuzat pe lucrătorii arestați că au furnizat informații despre mișcările și pozițiile trupelor de invazie în regiune.

Lubineț a mai spus că zeci de alți lucrători ai centralei au fost răpiți, iar soarta lor este necunoscută.

El a cerut Națiunilor Unite și Agenției Internaționale pentru Energie Atomică să grăbească instituirea unei zone demilitarizate în jurul centralei și să prevadă protecție pentru personalul de acolo, pentru a face posibilă întreținerea acestui obiectiv.

CNN amintește că Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc în numeroase rânduri de bombardarea centralei, care este cea mai mare din Europa.

Însă lipsa accesului independent la Zaporojie face imposibilă verificarea relatărilor cu privire la ce se întâmplă acolo.

Foto: turnuri de răcire în perimetrul centralei nucleare Zaporojie

×
Subiecte în articol: Dmitro Lubineț Zaporojie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close