Antena 3 CNN International News Un artist al Teatrului Bolşoi a murit pe scenă, strivit de un decor

Un artist al Teatrului Bolşoi a murit pe scenă, strivit de un decor

Un interpret al Teatrului Bolșoi din Moscova a murit sub ochii spectatorilor, pe scenă. Acesta a fost strivit de un decor.

Un artist al Teatrului Bolşoi a murit pe scenă, strivit de un decor
Sursa foto: Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    10 Oct 2021   •   11:07

Reprezentanții teatrului au transmis că incidentul a avut loc sâmbătă, în timp ce se schimba decorul la Sadko, o operă a compozitorului rus Nikolai Rimsky-Korsakov.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, avea 37 de ani și juca la Teatrul Bolșoi din 2002. Din informațiile transmise de presă, se pare că artistul s-a îndreptat în direcția greșită în momentul schimbării decorului și a fost prins sub unul dintre elementele acestuia.

Colegii de scenă au încercat să-i acorde primul ajutor, însă a fost în zadar. Omul a murit înainte ca ambulanța să ajungă la fața locului.

„Spectacolul a fost oprit imediat, iar publicul a fost rugat să părăsească sala”, au transmis reprezentanții teatrului. 

Ulterior, incidentul a fost comentat de spectatorii prezenți, pe rețelele de socializare. Oamenii au afirmat că au crezut că este vorba de un act regizat din cadrul spectacolului. Și-au dat seama de gravitatea situației după reacția celorlați artiști, care au fost îngroziți și au strigat ”chemați ambulanța, este sânge.”

Nu este primul incident de acest fel petrecut în incinta Teatrului Bolșoi, unul dintre cele mai prestigioase din Rusia. În anul 2013, Viktor Sedov, violonist cu peste 40 de ani experiență, a murit după ce a căzut în loja orchestrei.

Un alt scandal de proporții a vizat respectivul teatru în 2011. La acea vreme, balerinul Pavel Dmitricenko a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce l-a atacat cu acid pe directorul artistic al insitiuției, Serghei Filin, chiar în fața locuinței sale. Vederea bărbatului a fost grav afectată în urma incidentului.

×
Subiecte în articol: artist Teatrul Bolsoi Moscova deces
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close