Antena 3 CNN International News Un asteroid a fost detectat de astronomi cu doar două ore înainte da a intra în atmosfera Pământului

Un asteroid a fost detectat de astronomi cu doar două ore înainte da a intra în atmosfera Pământului

Sistemul de avertizare timpurie a reacționat cu doar două ore înainte ca asteroidul să lovească atmosfera Pământului. Corpul ceresc era unul de mici dimensiuni, măsurând aproximativ doi metri.

Un asteroid a fost detectat de astronomi cu doar două ore înainte da a intra în atmosfera Pământului
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    17 Mar 2022   •   21:05

Impactul a avut loc vineri, 11 martie, potrivit unui comunicat al Laboratorului de propulsie cu reacție al NASA. Asteroidul s-a dezintegrat în atmosferă deasupra Mării Norvegiei.

NASA a transmis că era prea mic pentru a reprezenta un pericol pentru Pământ. Totodată, precizează că astfel de asteroizi minusculi se strecoară prin rețeaua de supraveghere, iar 2022 EB5, așa cum a fost numit asteroidul, este doar al cincilea de acest tip care a fost reperat și urmărit înainte de impact. 

Agenția a dat asigurări că un asteroid mai mare va fi descoperit și urmărit mult mai departe de Pământ - cu ani înaintea oricărui impact potențial devastator.

 ”Micii asteroizi precum 2022 EB5 sunt numeroşi şi se lovesc în atmosferă destul de frecvent, aproximativ la fiecare 10 luni sau cam aşa ceva", a spus Paul Chodas, directorul Centrului pentru Studiul Obiectelor Apropiate de Pământ din cadrul JPL, care urmăreşte cometele şi asteroizii potenţial periculoşi care s-ar putea ciocni cu planeta noastră.

”Dar foarte puţini dintre aceşti asteroizi au fost detectaţi în spaţiu şi observaţi pe scară largă înainte de impact, în principiu pentru că sunt foarte slabi până în ultimele ore, iar un telescop de cercetare trebuie să observe exact locul potrivit de pe cer la momentul potrivit pentru ca unul dintre ei să fie detectat", a adăugat.

×
Subiecte în articol: asteroid impact Pamant NASA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close