Antena 3 CNN International News Atac cibernetic asupra site-ului Parlamentului Ucrainei

Atac cibernetic asupra site-ului Parlamentului Ucrainei

Parlamentul Ucrainei a transmis că ”se confruntă cu un atac cibernetic” pe site-ul său.

Atac cibernetic asupra site-ului Parlamentului Ucrainei
Sursa foto: Twitter/ Businessinsider
de Cerasela Stafie    |    23 Feb 2022   •   18:11

Parlamentul Ucrainei ”se confruntă în prezent cu un atac cibernetic” pe site-ul său, a confirmat miercuri un membru al echipei parlamentare de presă pentru CNN.

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a mai spus pe canalul său Telegram, miercuri, că un alt atac, de restricții de funcționare, a început în jurul orei 16:00, ora locala.

Potrivit lui Fedorov, atacul DDoS a fost raportat de o serie de bănci și au existat probleme cu accesul la site-urile guvernamentale. Acest lucru se datorează trecerii traficului către un alt furnizor, pentru a minimiza daunele cauzate de atac.

NetBlocks, organizație de supraveghere care monitorizează securitatea cibernetică și guvernarea internetului, a postat pe Twitter că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Securitate și site-urile web ale birourilor Cabinetului din Ucraina au fost ”impactate de întreruperile rețelei”.

”Incidentul pare în concordanță cu recentele atacuri DDoS”, a adăugat NetBlocks.

La data de 16 februarie, un atac cibernetic a blocat temporar accesul la site-urile web ale agențiilor de apărare și băncilor ucrainene a fost ”cel mai mare astfel de atac din istoria Ucrainei, potrivit unui ministru ucrainian.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic site parlament Ucraina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close