Antena 3 CNN International News Atacurile directe și un pod distrus au încetinit înaintarea convoiului militar rus spre Kiev

Atacurile directe și un pod distrus au încetinit înaintarea convoiului militar rus spre Kiev

Atacurile directe asupra unui convoi militar masiv rusesc din afara Kievului, cuplate cu un pod distrus în calea convoiului, au blocat forțele ruse la aproximativ 24 de kilometri nord de oraș, a declarat vineri un înalt oficial al apărării din SUA.

Atacurile directe și un pod distrus au încetinit înaintarea convoiului militar rus spre Kiev
Sursa foto: Twitter/ Shashank Joshi
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   20:18

Între timp, Ucraina păstrează o ”majoritate semnificativă” a puterii de luptă aeriană, în contextul în care Rusia rămâne în imposibilitatea de a stabili supremația aeriană.

Convoiul, întins pe mai mult de 64 de kilometri, nu a avansat în mod considerabil de la sfârșitul săptămânii, a mai precizat oficialul.

„Suntem siguri că detonarea podului de către ucraineni a avut un efect în oprirea avansului avestui convoi. Credem, de asemenea, că rușii au fost loviți și în alte locuri dar și cu atacuri directe”

La începutul acestei săptămâni, experții din SUA au spus că problemele logistice și de susținere au contribuit și ele la avansarea lentă a convoiului. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că forțele ruse din convoi se regrupează și învață din greșeli, în timp ce continuă să încerce să atace capitala ucraineană.

Pe măsură ce lupta la sol continuă, forțele aeriene ucrainene au încă disponibile avioane de luptă, elicoptere și drone, deși au suferit unele pierderi. Pierderile înregistrate au fost cauzate atât de ”acțiunile rusești”, cât și inoperabilității. a adăugat oficialul.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close