Antena 3 CNN International News Ucigașul de la Pentagon, dat afară din armata SUA după o lună. El fusese eliberat pe cauțiune înainte de atacul fatal

Ucigașul de la Pentagon, dat afară din armata SUA după o lună. El fusese eliberat pe cauțiune înainte de atacul fatal

Austin Lanz, bărbatul care a înjunghiat mortal un polițist la sediul Departamentului American al Apărării, fusese eliberat pe cauțiune în luna mai, anul curent, din penitenciarul districtului Cobb County, statul american Georgia, relatează CNN.

Ucigașul de la Pentagon, dat afară din armata SUA după o lună. El fusese eliberat pe cauțiune înainte de atacul fatal
de Adrian Iclozan    |    05 Aug 2021   •   17:11

Cauțiunea în cazul său a fost fixată la 30.000 de dolari.

Înainte de atacul mortal de marți, Lanz (foto, stânga) fusese pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni dintre care două atacuri cu circumstanțe agravante, în care a agresat doi polițiști.

Poliția federală americană a relevat, joi, noi informații despre incidentul de la Pentagon. Anchetatorii au stabilit că imediat ce a coborât din autobuz în stația Centrului de Transport, suspectul l-a înjunghiat pe polițistul George Gonzales (foto, dreapta), fără a fi provocat.

Lanz l-a înjunghiat pe polițist în ceafă de mai multe ori, i-a luat arma și a tras asupra acestuia.

Apoi suspectul s-a împușcat cu arma polițistului. Nu este clar dacă el a murit pentru că s-a împușcat sau pentru că a fost lovit de gloanțele trase de alți polițiști.

Polițistul ucis, veteran decorat în Irak

George Gonzales, polițistul ucis, a fost un veteran al armatei americane, decorat de mai multe ori, inclusiv cu o medalie de merit pentru activitatea în Irak, unde a staționat între august 2004 și iulie 2005. 

El a părăsit armata cu gradul de sergent iar în 2018 a intrat în serviciul poliției de la Pentagon, fiind promovat de două ori.ț

Austin William Lanz, 27 de ani, din Georgia, a încercat să se înroleze în US Marine Corps, infanteria marină americană, dar nu a dobândit niciodată titlul de pușcaș marin.

El a intrat în armată în octombrie 2012 dar a fost dat afară din motive "administrative" după mai puțin de o lună de la înrolare.

Conform definițiilor marinei militare americane, îndepărtarea din motive administrative a unui recrut se face în interesul armatei sau al  guvernului, între cauzele potențiale fiind abaterile minore sau problemele de sănătate.

Ucigașul de la Pentagon, trimis să-și facă o evaluare psihiatrică după ce a bătut doi polițiști

Lanz a fost arestat în luna aprilie într-o suburbie din Atlanta și acuzat de încălcare a proprietății și spargere.

Când polițiștii au încercat să-l ducă la închisoarea districtuală, acuzatul l-a atacat "fără avertisment" pe unul dintre ei, dislocându-i un deget și distrugându-i taserul.

Lanz a atacat apoi o polițistă, căreia i-a lezat osul genunchiului și ligamentul.

Inculpatul a fost în cele din urmă imobilizat de mai mulți polițiști. 

Presa americană notează că Lanz i-a numit "homosexuali" pe polițiști și a pretins să-i fie scoase cătușele pentru a se bate cu ei.

În afara agresiunii asupra polițiștilor, el a mai fost acuzat pentru amenințare teroristă și pentru revoltă într-o instituție judiciară.

În luna mai, un judecător a redus la 30.000 de dolari cauțiunea în cazul său și l-a pus în libertate, cu obligația de a nu consuma droguri ilegale și de a efectua o evaluare psihiatrică.

×
Subiecte în articol: Austin Lanz George Gonzales Pentagon
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close