Antena 3 CNN International News Austria intră în lockdown total și va introduce vaccinarea obligatorie

Austria intră în lockdown total și va introduce vaccinarea obligatorie

La câteva zile după ce Austria a impus lockdown persoanelor nevaccinate, acum s-a impus lockdown total, începând de luni. 

femeie strada masca
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Noi 2021   •   12:18

Cancelarul Alexander Schallenberg a spus că va dura cel puțin 20 zile și că va exista o cerință legală de vaccinare începând cu 1 februarie 2022. Școlile rămân deschise.

Dacă măsurile anunțate de cancelar vor intra în vigoare, Austria va deveni prima țară din UE care va impune vaccinare obligatorie anti-Covid.

Austria se confruntă cu un număr record de cazuri și cu unul dintre cele mai scăzute niveluri de vaccinare din Europa de Vest.

Multe alte țări europene impun restricții pe măsură ce cazurile cresc.

„Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg după ce s-au întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei.

Prim-ministrul slovac Eduard Heger a anunțat că ceea ce el a numit un lockdown pentru cei nevaccinați va începe luni, iar guvernul ceh limitează, de asemenea, accesul la o varietate de servicii.

În jur de 66% din populația totală a Austriei a fost vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, iar rata de infectare înregistrată în această țară este printre cele mai mari de pe continent, incidența pe șapte zile ajungând la 971 de cazuri la suta de mii de locuitori.

×
Subiecte în articol: Austria lockdown COVID-19 carantină vaccinare
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close