Antena 3 CNN International News Autoritățile iraniene au amenințat familiile fotbaliștilor de la echipa națională

Autoritățile iraniene au amenințat familiile fotbaliștilor de la echipa națională

Autoritățile iraniene au amenințat familiile fotbaliștilor de la echipa națională, potrivit unei surse de securitate citate de CNN. Echipa se află în Qatar unde se desfășoară Cupa Mondială.

Autoritățile iraniene au amenințat familiile fotbaliștilor de la echipa națională
Sursa foto: CNN
de Claudia Popovici    |    29 Noi 2022   •   16:33

Familiile echipei iraniene de fotbal de la Cupa Mondială au fost amenințate cu închisoarea și tortura dacă jucătorii nu își schimbă comportamentul înainte de meciul cu SUA de marți, a declarat o sursă implicată în securitatea competiției.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În urma refuzului jucătorilor iranieni de a cânta imnul național în meciul cu Anglia, pe 21 noiembrie, fotbaliștii au fost chemați la o întâlnire cu membri ai Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene (IRGC), a mai spus sursa, potrivit CNN. 

Aceasta a precizat că jucătorilor li s-a spus că familiile lor se vor confrunta cu „violență și tortură" dacă nu vor cânta imnul național sau dacă se vor alătura oricărui protest politic împotriva regimului de la Teheran.

Jucătorii au cântat imnul înaintea celui de-al doilea meci împotriva Țării Galilor, vinerea trecută, în urma căruia Iranul a câștigat cu 2-0.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close