Antena 3 CNN International News Poliția din Baltimore a publicat imagini din timpul uciderii unui suspect care și-a dat foc la casă și și-a omorât vecinii

Poliția din Baltimore a publicat imagini din timpul uciderii unui suspect care și-a dat foc la casă și și-a omorât vecinii

Imagini din timpul intervenției ofițerilor într-un incident armat soldat cu patru morți au fost difiuzate de poliția din orașul american Baltimore.

Poliția din Baltimore a publicat imagini din timpul uciderii unui suspect care și-a dat foc la casă și și-a omorât vecinii
de Adrian Iclozan    |    22 Mai 2021   •   12:28

Pe 8 mai, un apel la numărul de urgență 911 anunța o explozie și împușcături în regiunea Woodlawn din Baltimore.

"O casă a sărit în aer și casa de alături este în flăcări. Este un bărbat afară care împușcă oameni, sunt împușcături", se aude vocea panicată a persoanei care a raportat incidentul.

Operatorul îi cere să de adăpostească în casă și să încuie ușa.

În imaginile filmate cu camera corporală a unuia dintre polițiști, ofițerii chemați să intervină somează suspectul să arunce arma după care trag asupra lui de mai multe ori.

Suspectul este Everton Brown, 56 de ani, descris de vecini drept paranoic, obsedat că locuința i-ar fi monitorizată permanent și perchezițonată de poliție și de agențiile federale. 

Brown le-a reproșat vecinilor că i-ar ajuta pe polițiști să-l supravegheze. 

Anchetatorii au constatat că individul și-a dat foc la propria casă, după care a deschis focul asupra vecinilor. 

În filmul dat publicității, se vede cum polițiștii avansează spre locația suspectului și-i identifică poziția lângă o camionetă roșie.

"Încă are arma. Mâinile, arată-mi mâinile", strigă unul dintre polițiști.

"Se pare că e la pământ dar încă trage. Plecați de lângă ferestre. Are pistolul alături", se aude pe înregistrarea poliției.

Atenție, imaginile următoare sunt din categoria celor cu impact emoțional!

Două victime ale lui Brown au fost descoperite afară, împușcate mortal: e vorba de  Sara Alacote și Sagar Ghimire.

O treia victimă, Ismael Quintanilla, a fost găsită înjunghiată și împușcată în propria casă. 

Suspectul era în atenția poliției, un ordin de restricție la adresa lui Brown fiind emis cu doar trei zile înainte de tragedie.

În 2012, Brown a dat în judecată FBI, cerând agenției federale să-i dea înregistrările în care ar fi fost supravegheat, însă instanța i-a respins cererea.

Poliția din Baltimore a precizat că ofițerii care au participat la intervenție și l-au ucis pe Brown au fost suspendați pe perioada anchetei.

×
Subiecte în articol: Baltimore Everton Brown
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close