Antena 3 CNN International News Un bebeluș a fost găsit într-o cutie care plutea pe râul Gange

Un bebeluș a fost găsit într-o cutie care plutea pe râul Gange

Poliția din India a deschis o anchetă după ce o fetiță de doar o lună a fost găsită în viață într-o cutie de lemn care plutea pe râul Gange.

Un bebeluș a fost găsit într-o cutie care plutea pe râul Gange
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2021   •   12:57

Interiorul cutiei era căptușit cu pânză roșie și conținea imagini ale zeilor hindusi, precum și un bilet care indica data și ora nașterii fetiței.

Autorităţile au poreclit fetiţa "Ganga" după numele care a fost găsit scris pe o bucată de hârtie în interiorul cutiei. Ganga este denumirea râului Gange în limba hindi. 

Bebelușul a fost salvat la începutul acestei săptămâni de un bărbat care se plimba cu barca la marginea râului, în nordul statului Uttar Pradesh.

După ce a adus-o la mal, barcagiul a luat fetița la el acasă și a anunțat poliția.

„Este dificil să stabilim cât timp a plutit fetița pe râu. Bărbatul a auzit un sunet venind din cutie și așa a găsit copilul.

Bebelușul este bine și primește în prezent asistență medicală. Încercăm să ne dăm seama cine sunt părinții”, a declarat un oficial al poliției locale.

Bebelușul a fost apoi transportat la spital, iar starea sa de sănătate este acum atent monitorizată de personalul medical.

De la spital, micuța va ajunge într-un centru pentru copii orfani.

Autoritățile statului Uttar Pradesh au anunțat că vor suporta costurile pentru îngrijirea fetiței, iar barcagiul va fi recompensat inclusiv cu o casă pentru că a dat „un exemplu inegalabil de umanitate” în salvarea fetiței.

Abandonul copiilor este considerată infracţiune în India, dar în fiecare an, mii de copiii, în special fete, mor din cauza neglijării pe fondul discriminării pe criterii de gen.

×
Subiecte în articol: india bebelus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close