Antena 3 CNN International News Joe Biden consideră ”adecvată” sentinţa pronunţată împotriva fostului poliţist Derek Chauvin

Joe Biden consideră ”adecvată” sentinţa pronunţată împotriva fostului poliţist Derek Chauvin

Preşedintele american, Joe Biden, a descris vineri drept ''adecvată'' pedeapsa de 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru fostul poliţist Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd în mai 2020.

Joe Biden consideră ”adecvată” sentinţa pronunţată împotriva fostului poliţist Derek Chauvin
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Iun 2021   •   13:10

Întrebat despre sentinţă la scurt timp după ce aceasta a fost făcută publică, Biden a declarat că nu cunoaşte ”toate circumstanţele care au fost luate în considerare”, dar că, în conformitate cu liniile directoare penale pentru o infracţiune precum cea din cazul lui Floyd, sentinţa ”pare a fi adecvată”.

Preşedintele a făcut această declaraţie în faţa reporterilor în timpul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele afgan, Ashraf Ghani.

În cadrul unei audieri la Minneapolis, judecătorul Peter Cahill a anunţat vineri sentinţa lui Chauvin, care va executa 15 din cei 22 de ani şi jumătate la care a fost condamnat.

Procurorii au solicitat o condamnare de 30 de ani pentru fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis, acuzat de crimă în cazul morţii lui George Floyd.

„Nicio sentinţă nu poate anula moartea domnului Floyd şi nicio sentinţă nu poate anula trauma declanşată de acţiunile inculpatului. Dar sentinţa impusă de Curte trebuie să arate că nimeni nu este mai presus de lege şi nimeni nu se află sub aceasta”, declarau procurorii.

Moartea bărbatului de vârstă de 46 de ani a generat emoţie. Totul a avut loc când a fost făcută publică o filmare care arăta că George Floyd, aflat încătuşat, la pământ, striga „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ţinându-şi genunchiul pe gâtul lui. O filmare apărută ulterior arată că trei poliţişti, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd, bărbatul trântit la pământ.

Uciderea lui Floyd, o persoană de culoare, a declanşat proteste ample în SUA şi nu numai, dând naştere mişcării „Black Lives Matter”, care se face simţită prezentă şi în azi.

×
Subiecte în articol: biden Derek Chauvin proces condamnare BLM
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close