Antena 3 International News Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din România, Polonia şi Ţările Baltice

Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din România, Polonia şi Ţările Baltice

de Alexandra Ionescu    |    15 Iun 2021   •   10:24
Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din România, Polonia şi Ţările Baltice
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, în special cu privire la Rusia. I-a pus în temă și cu intențiile sale legate de întâlnirea de miercuri cu Vladimir Putin.

Președintele Biden a avut o întâlnire cu ușile închise cu Klaus Iohannis, Andrzej Duda, președintele Poloniei și cu liderii celor trei state baltice. Discuțiile s-au concentrat în principal pe Rusia, Biden comunicându-le că SUA vor “o relație stabilă și constructivă cu aceasta, dar și că vor răspunde în cazul activităților nocive ale Rusiei.

China, cu o mare implicare în proiectele de infrastructură, mai ales în Polonia, și Belarus, care a deviat forțat o cursă Ryanair, au fost de asemenea teme de discuție.

Joe Biden i-a pus în temă pe liderii polonez și român despre intențiile sale la întâlnirea cu Putin, ce va avea loc miercuri, la Geneva, și a oferit un angajament de “a lua poziție în fața eventualelor amenințări ale Rusiei”, potrivit CNN.

Discuţiile preşedintelui Joseph Biden cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Poloniei, Andrej Duda, şi cu liderii ţărilor baltice s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei.

Joseph Biden a comunicat că vrea „o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei”.

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara „ameninţările generate de Rusia”, precizează oficialul de la Washington citat de CNN.

×
Subiecte în articol: biden intalnire lideri polonia

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close