Antena 3 CNN International News Biden promite că-i va spune lui Putin la întâlnirea de luna viitoare, că nu-l va lăsa să încalce drepturile omului

Biden promite că-i va spune lui Putin la întâlnirea de luna viitoare, că nu-l va lăsa să încalce drepturile omului

Preşedintele american Joe Biden a promis duminică într-un discurs că-i va spune omologului său rus Vladimir Putin, la primul lor summit din 16 iunie, că Statele Unite nu vor lăsa Rusia să încalce drepturile omului.

Biden promite că-i va spune lui Putin la întâlnirea de luna viitoare, că nu-l va lăsa să încalce drepturile omului
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    31 Mai 2021   •   13:37

''Îl voi întâlni pe președintele Putin peste două săptămâni, la Geneva, și îi voi spune clar că nu vom sta cu brațele încrucișate în timp ce ei încalcă aceste drepturi'', a spus Biden în discursul susținut cu o zi înaintea Memorial Day, sărbătoare națională în SUA dedicată omagierii militarilor căzuți la datorie.

El a ma adăugat că America a fost creată pe principiul că toţi bărbaţii şi femeile sunt egali, şi că are obligaţia să vorbească atunci când vede că sunt încălcate drepturile omului.

Liderul de la Casa Albă a amintit că în februarie a avut o lungă discuție telefonică și cu omologul său chinez Xi Jinping. ''I-am spus clar că nu putem face altfel decât să apărăm drepturile omului în lume, întrucât aceasta este ceea ce noi suntem''. ''America este unică, pentru noi faptul că toți bărbații și femeile se nasc egali este un lucru evident'', a mai remarcat Biden.

Preşedintele democrat încearcă de la preluarea mandatului să arate o atitudine fermă faţă de Rusia, de asemenea din dorinţa de a se delimita de predecesorul său republican Donald Trump, acuzat de complezenţă faţă de liderul de la Kremlin.

Însă în acelaşi timp Biden îşi manifestă dorinţa de dialog cu Moscova. Deşi promite că va sancţiona Rusia ''dacă ea continuă să interfereze în democraţia'' SUA şi a mers până într-acolo încât l-a calificat pe Putin drept ''ucigaş'', preşedintele american asigură că nu doreşte să ''declanşeze un ciclu de escaladare şi conflict''.

Cei doi lideri urmează să discute despre problemele ce țin de stabilitatea strategică, combaterea pandemiei, agenda internațională și conflictele regionale.

Așa cum a menționat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, organizația speră că lideri vor demara un dialog despre revigorarea regimului de control asupra înarmărilor, inclusiv prin încheierea unui nou acord, în locul New Start.

×
Subiecte în articol: biden summit Drepturile omului
Parteneri
A apărut şi al treilea denunţător al grupării Coldea
x close