Antena 3 CNN International News Bilanţul victimelor clădirii prăbușite de lângă Miami a ajuns la 12 morți

Bilanţul victimelor clădirii prăbușite de lângă Miami a ajuns la 12 morți

În Miami, operaţiunile de căutare a victimelor prinse sub clădirea care s-a prăbuşit joia trecută nu s-au oprit.

Bilanţul victimelor clădirii prăbușite de lângă Miami a ajuns la 12 morți
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2021   •   10:56

Bilanțul morților după surparea blocului de apartamente de lângă Miami  a crescut și a ajuns la 12 victime, după 6 zile de căutări. 

Acum, numărul total de persoane date dispărute în urma prăbușirii a ajuns la 149, a precizat primarul din Miami-Dade, Daniella Levine Cava.

Echipele de salvare continuă căutările neobosite printre dărâmături

Printre cei dispăruţi se numără numeroşi cetăţeni din ţări din America Latină, între care nouă argentinieni, trei uruguayeni şi şase paraguayeni. Sora primei doamne a Paraguayului, Silvana Lopez Moreira, şi familia acesteia se numără printre ei, a confirmat ministrul paraguayan de externe, Euclides Acevedo în urmă cu câteva zile.

Căutările ar putea dura și câteva săptămâni

Clădirea de 12 etaje, parte din Complexul Champlain Towers South din Surfside, s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână.

„Există încă speranță. Până la o săptămână, cred că putem să găsim persoane în viață. După o săptămână, șansele sunt minime”, a declarat Golan Vach, comandantul Unității Naționale de Salvare din Israel care ajută salavatorii din Miami.

„Dormitoarele pe care le căutăm, deoarece majoritatea oamenilor dormeau în momentul prăbușirii, sunt la 4 sau 5 metri sub dărâmături”, spun salvatorii.

Sute de oameni sunt implicați în operațiunile de căutare. Au fost aduși câini special antrenați, iar de sub dărămături s-au auzit zgomote, semn că există în continuare supraviețuitori. 

Pe de altă parte, anchetatorii încearcă să descopere cauzele care au provocat această tragedie. Preşedintele Joe Biden susţine o anchetă federală, mai ales după ce un raport din 2018 a descoperit grave probleme structurale în subsolul clădirii, probleme care nu au fost remediate.

×
Subiecte în articol: Miami cladire prabusire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close