Antena 3 CNN International News Boeing anunță că a depistat o nouă problemă de fabricație la aparatele sale 787 Dreamliner

Boeing anunță că a depistat o nouă problemă de fabricație la aparatele sale 787 Dreamliner

Compania Boeing a anunțat, marți, o nouă problemă la aparatele sale cu fuzelaj larg, Dreamliner 787, anunță CNN.

Boeing anunță că a depistat o nouă problemă de fabricație la aparatele sale 787 Dreamliner
de Adrian Iclozan    |    13 Iul 2021   •   15:59

Potrivit sursei citate, în procesul de fabricație unele dintre fuzelaje aparatelor 787 nu au fost îmbinate conform standardelor de precizie.

De asemenea, Boeing menționează că "sunt semne de întrebare" legate de procesul de verificare menit să asigure respectarea standardelor.

Locațiile unde sunt îmbinate părțile aeronavei trebuie să respecte standarde care impun o precizie la nivelul unei mici fracțiuni dintr-un inci (1 inci = 2,54 cm, n.r.).

Boeing a mai anunțat că lucrează cu Administrația Federală a Aviației (FAA), agenția americană de specialitate, în vederea rezolvării problemei și că a identificat o modalitate de a soluționa situația aeronavelor 787 care încă nu au fost livrate clienților.

Potrivit producătorului, aparatele 787 care sunt deja în uz nu trebuie oprite la sol din cauza noii probleme.

FAA: Problema cu Boeing 787 nu amenință iminent siguranța zborurilor

FAA a confirmat informațiile Boeing, menționând că este la curent cu problema privind îmbinările părților fuzelajului și că aceasta "nu este o amenințare iminentă pentru siguranța zborurilor".

"Pe baza datelor, FAA urmează să stabilească dacă sunt necesare modificări aparatelor 787 intrate deja în serviciul comercial", a spus agenția americană într-un comunicat.

Boeing are aproximativ 100 de avioane Dreamliner nelivrate și spunea, în aprilie, că va livra majoritatea dintre ele în cursul lui 2021.

Însă, în contextul noilor probleme, obiectivul nu va putea fi atins.

Planul Boeing de a corecta problema de fabricație și de a inspecta aparatele înaintea livrării va necesita alte câteva săptămâni.

"Vom continua să alocăm timpul necesar pentru a garanta că aparatele Boeing întrunesc cele mai înalte standarde de calitate înainte de livrare", se spune într-o declarație a producătorului.

Boeing a raportat anul trecut alte probleme de fabricație la modelul 787

Problemele la modelul 787 Dreamliner vin după o altă situație dificilă: Boeing a oprit livrările acestui model în august anul trecut și a recomandat ca un număr restrâns de aparate să fie oprite la sol pentru inspecții, în urma unor defecte de fabricație constatate la uzina sa din statul Carolina de Sud.

Aparatele au reintrat, între timp, în exploatare iar Boeing a reluat livrările de 787 în luna martie.

Situația complicată cu modelul 787 a umbrit rezultatele bune obținute de companie în iunie: compania United Airlines a plasat o comandă de 200 de aparate 7037 Max iar livrările au atins cel mai mare nivel din martie 2019, când prăbușirea unui Boeing 737 Max a oprit la sol acest timp de aeronave pentru 20 de luni.

×
Subiecte în articol: Boeing 787 probleme fabricație
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close