Antena 3 CNN International News Cum se răzbună rușii după ce au pierdut crucișătorul "Moscova": au deschis focul asupra autobuzelor cu civili și au ucis cel puțin șapte persoane, la Izium

Cum se răzbună rușii după ce au pierdut crucișătorul "Moscova": au deschis focul asupra autobuzelor cu civili și au ucis cel puțin șapte persoane, la Izium

Șapte oameni au fost uciși după ce forțele ruse au deschis focul asupra a două autobuze care evacuau civili.

Cum se răzbună rușii după ce au pierdut crucișătorul "Moscova": au deschis focul asupra autobuzelor cu civili și au ucis cel puțin șapte persoane, la Izium
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   15:09

CNN, care citează Procuratura Regională din Harkov, precizează că incidentul a avut loc joi, în apropierea satului Borova din vecinătatea orașului Izium, unde trupele ruse și ucrainene sunt angajate în lupte.

Alte 27 de persoane au fost rănite.

"O anchetă preliminară a fost deschisă pentru încălcarea legilor războiului și crimă cu premeditare", a anunțat procuratura ucraineană.

Spre sud, în regiunea Zaporojie, administrația militară regională a anunțat că o persoană a fost ucisă şi alte cinci au fost rănite în bombardamente efectuate de ruși asupra orașului Vasilivka, unde mai multe case, un magazin alimentar şi stația feroviară din Tavriisk au fost avariate.

Kievul acuză rușii de noi crime împotriva civililor, în contextul pierderii crucișătorului "Moscova"

Aceste incidente vin în contextul în care rușii au pierdut nava-amiral a Flotei Mării Negre, crucișătorul "Moscova" (Moskva).

Scufundarea navei a fost confirmată de armata rusă, care a menționat că vasul s-a a fost pierdut pe furtună, în Marea Neagră, în timp ce era tractat spre port în vederea reparațiilor.

Conform oficialilor ruși, nava a fost în prealabil avariată grav de exploziile provocate de un incendiu ale cărui cauze nu au fost precizate.

Ucrainenii susțin că au atacat vasul cu rachete "Neptun" și l-au avariat, aceasta fiind, conform Kievului, cauza reală a scufundării.

După confirmarea pierderii navei, armata rusă a anunțat că a tras cu rachete Kalibrî asupra unei fabrici dintr-o suburbie a Kievului.

Ministerul rus al Apărării spune că bombardamentele asupra Kievului se vor înteți, ca urmare a "atacurilor teroriste" și a "sabotajelor" întreprinse de ucraineni.

Ministerul rus a susținut că elicoptere ucrainene ar fi bombardat localități ruse în apropiere de graniță.

Kievul a dezmințit informația.

×
Subiecte în articol: Izium civili uciși Harkov
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close