Antena 3 CNN International News Canada impune noi sancțiuni ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia

Canada impune noi sancțiuni ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia

Canada impune noi sancțiuni ca răspuns la războiul din Ucraina. 15 oficiali ruși, care au permis și susținut alegerea președintelui Vladimir Putin de a invada țara, sunt pe lista persoanelor vizate de noile măsuri a anunțat marți ministrul Afacerilor Externe, Mélanie Joly.

Canada impune noi sancțiuni ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Mar 2022   •   16:30

Noile măsuri urmăresc să aplice presiuni suplimentare asupra lui Vladimir Putin pentru a inversa cursul și a se alinia cu măsurile luate de partenerii internaționali ai Canadei. Potrivit Global Affairs Canada, sancțiunile demonstrează un angajament global de a impune măsuri economice cuprinzătoare conducerii ruse pentru a-i slăbi capacitatea de continua războiul în Ucraina.

”Canada nu va ceda în sprijinul acordat Ucrainei și poporului său. Președintele Putin a ales să și continue invazia ilegală și nejustificată,” a transmis demnitarul canadian, printr-un comunicat.

”El poate alege să pună capăt imediat violenței fără sens, retrăgându-și forțele. Canada nu va ezita să ia măsuri suplimentare în cazul în care conducerea rusă nu va schimba cursul”, a adăugat.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close