Antena 3 CNN International News Capsula SpaceX, care a transportat un fost astronaut NASA și trei turiști, a andocat pe Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX, care a transportat un fost astronaut NASA și trei turiști, a andocat pe Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX a andocat, luni, pe Stația Spațială Internațională. Misiunea marchează o premieră deoarece cercetătoarea Rayyanah Barnawi devine prima femeie din Arabia Saudită care călătorește în spațiu.

Capsula SpaceX, care a transportat un fost astronaut NASA și trei turiști, a andocat pe Stația Spațială Internațională
Sursa foto: Captură video CNN
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2023   •   17:37

Misiunea considerată istorică va ține o săptămână. Capsula a fost lansată din Florida duminică. Echipajul a petrecut aproximativ 16 ore la bordul navei spațiale Crew Dragon, în timp ce aceasta a efectuat manevre spre stația spațială, care orbitează la aproximativ 400 de kilometri deasupra Pământului.

Nava spațială s-a conectat la stația spațială la ora 9:12, ora Europei Centrale.

Misiunea, denumită AX-2, a fost pusă la cale de compania Axiom Space, cu sediul în Houston, și marchează a doua misiune exclusiv privată către avanpostul orbital.

Citeşte şi: Primul "restaurant spaţial" din lume. Cât costă o cină la marginea stratosferei

De asemenea, misiunea marchează o premieră deoarece cercetătoarea Rayyanah Barnawi devine prima femeie din Arabia Saudită care călătorește în spațiu, notează CNN, citat de Mediafax. 

Misiunea AX-2 face parte dintr-o serie de misiuni menite să stimuleze participarea sectorului privat la zborurile spațiale, în special pe orbita joasă a Pământului, unde se află stația spațială.

×
Subiecte în articol: space x Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close