Antena 3 CNN International News Casa Albă: ”O invazie rusă a Ucrainei este iminentă”

Casa Albă: ”O invazie rusă a Ucrainei este iminentă”

Casa Albă spune că o invazie rusă a Ucrainei este „iminentă”, chiar dacă eforturile diplomatice de a dezamorsa criza continuă.

Casa Albă: ”O invazie rusă a Ucrainei este iminentă”
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   21:31

„Când am spus că este iminentă, rămâne iminentă”, a spus secretarul de presă Jen Psaki în timpul unui briefing zilnic. „Dar din nou, nu putem face o predicție despre ce decizie va lua președintele Putin. Suntem încă implicați în discuții și negocieri diplomatice”.

Săptămâna trecută, președintele Joe Biden a prezis în timpul unei conferințe de presă că Vladimir Putin se va „muta” în Ucraina, deși a recunoscut, de asemenea, că nimeni nu știa cu adevărat intențiile liderului rus.

Psaki a mai spus săptămâna trecută „credem că suntem acum într-un stadiu în care Rusia ar putea în orice moment să lanseze un atac asupra Ucrainei”.

Marți, ea a sugerat că un astfel de atac era iminent.

Un oficial al administrației a declarat pentru CNN după briefing că „nu a existat nicio schimbare în ceea ce așteptamsăptămâna trecută și anume că Rusia să invadeze în orice moment”.

Oficialii ucraineni au încercat să minimizeze probabilitatea unei invazii, dar Psaki a spus că semnalele din Rusia sunt clare, chiar dacă intențiile lui Putin nu sunt.

"Nimeni nu poate intra în mintea președintelui Putin sau a conducerii ruse. Știm cu toții că asta va urma. Ceea ce am văzut sunt o serie de pregătiri", a spus ea, invocând acumularea a peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina. 

Ea a spus că nemulțumirea guvernului ucrainean față de decizia SUA de a retrage o parte din personalul ambasadei a fost greșită.

„Vom lua întotdeauna decizii care sunt în interesul securității oamenilor care servesc ca diplomați în întreaga lume și avem evaluări care sunt făcute de Departamentul de Stat, de unde și decizia din anunțul făcut în ultimele două zile. zile”, a spus ea.

„Voi lăsa pe alții să evalueze, dar există 100.000 de soldați ruși la granița cu Ucraina și nu există claritate că liderul Rusiei nu intenționează să o invadeze”, a spus ea. — Asta mi se pare destul de periculos. 
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close