Antena 3 International News Casa Albă, prima reacție după declarațiile lui Putin care învinuiesc NATO pentru războiul din Ucraina

Casa Albă, prima reacție după declarațiile lui Putin care învinuiesc NATO pentru războiul din Ucraina

de Cerasela Stafie    |    09 Mai 2022   •   23:37
Casa Albă, prima reacție după declarațiile lui Putin care învinuiesc NATO pentru războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro

Casa Albă a reacționat, după ce președintele rus Vladimir Putin a învinuit NATO pentru războiul din Ucraina, în discursul de Ziua Victoriei.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni că remarcile președintelui rus Vladimir Putin, în discursul său anual de Ziua Victoriei de la Moscova, potrivit cărora NATO ”creează amenințări lângă granița noastră”, sunt ”în mod evident false și absurde”.

”Ceea ce l-am văzut pe președintele Putin făcând este să ofere o versiune a istoriei revizioniste care a luat forma unei dezinformări pe care am văzut-o prea des ca manualul rusesc”, a declarat Psaki reporterilor la conferința de presă de luni la Casa Albă.

”Acum, ceea ce este bine este că suntem conștienți cu toții, reporterii din întreaga lume sunt conștienți, europenii sunt conștienți, americanii sunt conștienți de fabrica de dezinformare a președintelui Putin și Kremlinului, dar sugestia că acest război, care a fost provocat și condus de președintele Putin, ar fi fost determinat de agresiunea occidentală sau planurile occidentale sunt evident false și absurde.”

În discursul său de luni, Putin a spus că invadarea Ucrainei de către Rusia era necesară, deoarece Occidentul ”se pregătea pentru invadarea pământului nostru”.

”Țările NATO nu au vrut să ne audă”, a spus Putin, adăugând că ”aveau planuri foarte diferite și am putut vedea asta”.

”Președintele Putin și rușii nu mărșăluiesc prin Kiev, se luptă să ajungă în alte părți ale țării, iar ucrainenii luptă cu curaj în fiecare zi”, a continuat Psaki.

”Așadar, ne uităm la ceea ce se întâmplă pe teren, deși este important să notăm și să menționăm istoria revizionistă pe care am văzut-o în discurs și faptul că orice astfel de declarații pe care le-am văzut, le-am văzut de luni de zile de la președintele Putin, că războiul a fost provocat de Occident este pur și simplu fals și inexact”, a conchis ea.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close