Antena 3 CNN International News Cazul Gabby Petito: rămășițele umane găsite în Florida aparțin, cel mai probabil, lui Brian Laundrie, logodnicul fugar al tinerei ucise

Cazul Gabby Petito: rămășițele umane găsite în Florida aparțin, cel mai probabil, lui Brian Laundrie, logodnicul fugar al tinerei ucise

Rămășițele "aparent umane" găsite miercuri într-un parc natural din Florida, aparțin, "cel mai probabil", lui Brian Laundrie, tânărul care a dispărut înainte ca logodnica sa, Gabby Petito, să fie găsită strangulată într-o rezervație din statul Wyoming, transmite CNN.

Cazul Gabby Petito: rămășițele umane găsite în Florida aparțin, cel mai probabil, lui Brian Laundrie, logodnicul fugar al tinerei ucise
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2021   •   12:47

Steven Bertolino, avocatul familiei Laundrie, este cel care a confirmat CNN probabilitatea ca resturile omenești să aparțină tânărului căutat de poliție și de FBI.

Ghidate de părinții lui Laundrie, autoritățile au găsit inițial un rucsac și un carnet aparținând tânărului dispărut.

"E trist. Poți să-ți imaginezi, ca părinte, că este sfâșietor să găsești obiectele personale ale fiului alături de rămășițele omenești", a comentat Bertolino.

La mai bine de o lună de la dispariția sa, Brian Laundrie a rămas, încă, o "persoană de interes" în cazul dispariției și uciderii logodnicei sale, deși presa americană a publicat relatările a numeroși martori care descriau o relație tensionată și violentă între cei doi.

Chiar dacă nu a fost acuzat oficial de moartea lui Petito, Brian Laundrie a fost căutat în baza unui mandat de arestare emis pentru utilizarea ilegală a două conturi bancare care nu îi aparțineau.

El ar fi folosit cardul lui Gabby Petito după moartea acesteia.

Cazul Gabby Petito. Au fost găsite rămășițe umane și lucruri ale logodnicului dispărut

Autoritățile americane au găsit, miercuri, rămășițe umane și lucruri aparținând lui Brian Laundrie în apropierea unui traseu frecventat de fugar, într-un parc natural din North Port, statul Florida.

"Anchetatorii au găsit ceea ce par să fie rămășițe umane și lucruri personale, precum un rucsac și un carnet, aparținând lui Brian Laundrie. Aceste lucruri au fost găsite într-o zonă care a fost acoperită de ape până recent", a declarat agentul FBI însărcinat cu ancheta, Michael McPherson.

Anterior în cursul căutării lui Brian Laundrie, autoritățile au apelat la serviciul de recuperare subacvatică din cadrul Biroului Șerifului din districtul Sarasota.

Cazul Gabby Petito. Părinții lui Laundrie au anunțat poliția că vin să participe la căutări

Sursa citată menționează că părinții lui Brian, Chris și Roberta Laundrie, i-au anunțat marți noaptea pe agenții FBI și pe polițiștii din North Port că intenționează să se alăture, miercuri, căutărilor întreprinse de autorități în parcul Myakkahatchee Creek.

Precizarea a fost făcută de Steve Bertolino, avocatul familiei Laundrie.

Potrivit acestuia, autoritățile s-au întâlnit la fața locului cu cei doi părinți.

După o "scurtă căutare" în apropierea unui traseu frecventat de Brian Laundrie, familia și autoritățile au găsit obiecte aparținând celui căutat, a adăugat avocatul, care nu a precizat, pentru moment, ce obiecte au fost găsite.

Ulterior, autoritățile au preluat cercetarea și au chemat medicul legist și câinii antrenați pentru căutarea cadavrelor.

Descoperirile de miercuri vin la exact o săptămână după ce oficialitățile din districtul Teton, statul Wyoming, au dezvăluit că Gabby Petito, logodnica lui Laundrie, a fost ucisă prin strangulare.

×
Subiecte în articol: Gabby Petito Brian Laundrie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close