Antena 3 CNN International News Cazul mașinii care a sărit în aer pe Rainbow Bridge, la frontiera dintre SUA și Canada: anchetatorii au informații care schimbă complet situația

Cazul mașinii care a sărit în aer pe Rainbow Bridge, la frontiera dintre SUA și Canada: anchetatorii au informații care schimbă complet situația

Anchetatorii au informații care reconfigurează datele cazului, după ce o mașină a sărit în aer pe un pod la frontiera dintre Statele Unite și Canada.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   10:55

Incidentul a avut loc miercuri, pe Raibow Bridge, un pod care leagă localitățile omonime Niagara Falls din statul New York (SUA) și provincia Ontario (Canada).

Anchetatorii au stabilit că un bărbat care călătorea împreună cu soția sa într-un Bentley 2022 a lovit cu viteză o bordură, apoi o balustradă de protecție iar impactul violent a trimis vehiculul în aer în zona de control secundar de la Rainbow Bridge.

Mașina a explodat la contactul cu solul. 

Cel aflat la volan plănuia să participe la un concert al trupei rock KISS în Canada. Când spectacolul a fost anula, cuplul s-a dus la un cazinou din SUA, potrivit anchetatorilor.

Cei doi au părăsit ulterior locația și, după ceva vreme, s-a produs incidentul de pe Rainbow Bridge.

Ocupații mașinii care a sărit în aer au murit

Imagini recuperate de pe camerele de supraveghere și distribuite pe rețelele de socializare arată rămășițele mașinii împrăștiate după explozie, înconjurate de flăcări și de un fum gros.

Ocupanții mașini au fost declarați morți.

Un angajat al poliției de frontieră aflat într-o cabină de control a suferit, la rândul său, răni ușoare.

Liderii Statelor Unite și ai Canadei au fost informați cu privire la incident.

"Nu am știut de la început dacă a fost sau nu un atac terorist sau nu. Totuși, au fost luate toate măsurile de precauție pentru a asigura siguranța comunității", a declarat John Garcia, șeriful districtului Erie din statul New York.

Explozia produsă în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoștinței a dus la închideri de trafic și întârzieri.

Zborurile internaționale către și dinspre Aeroportul Internațional Buffalo Niagara au fost întrerupte pentru scurt timp, iar călătorii au fost avertizați că se pot aștepta la controale suplimentare.

Agent FBI: nu sunt indicii că incidentul de pe Rainbow Bridge ar fi de natură teroristă

Nu există elemente privind o amenințare teroristă legată de incidentul de miercuri, de pe Rainbow Bridge, a declarat agentul special al FBI, Matthew Miraglia.

"Nu avem nicio informație negativă despre această persoană pe care am identificat-o (șoferul mașinii, n.r.). Îi scanăm rețelele de socializare, dar nu există nimic acolo. Efectuăm o anchetă completă, așa că aceasta este o evaluare preliminară", a spus Miraglia.

"Credem, în acest moment, că ar putea fi doar un incident", a completat el.

Trini Ross, procurorul pentru Districtul de Vest din statul New York, a susținut, la rândul său, această variantă, afirmând că ancheta preliminară a stabilit că, "în acest stadiu", incidentul nu are legătură cu terorismul.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close