Antena 3 CNN International News Reguli pentru turiștii români care pleacă în Grecia: "Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule"

Reguli pentru turiștii români care pleacă în Grecia: "Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule"

Sunt reguli tot mai stricte pentru turiştii care ajung în Grecia, în contextul în care ţara se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19. Cei care rămân pe continent mai mult de o zi înainte să călătorească pe insule trebuie să facă un test rapid sau PCR.

Reguli pentru turiștii români care pleacă în Grecia: "Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    07 Iul 2021   •   19:08

Sunt noi reguli şi în restaurante. În schimb, sunt şi multe libertăţi pentru cei vaccinaţi. Le aflăm pe toate dintr-un interviu exclusiv realizat de Ana Maria Roman cu Giorgos Stafylakis, reprezentantul ministerului Turismului Elen la Bucureşti.

"Toate regulile au ca scop protecţia lor. E o prioritate. E aceeaşi prioritate pe care am avut-o şi anul trecut. Ceea ce nu s-a schimbat.

Anul trecut, sistemul pe care l-am implementat, protocoalele de sănătate au lucrat ca un vis. Nu am avut nicio creştere, incidente, pe timpul verii. Anul acesta sistemul e acelaşi, dar îmbunătăţit.

Avem certificatul european. Certificatul european garantează că toţi oamenii pot călători fără fără restricţii. Oamenii vaccinaţi, oamenii care au imunitate, cei care nu au aşa ceva pot face un test PCR sau antigen, avem şi testul rapid care e mai ieftin şi îl ai în minute. Aşadar certificatul european îţi garantează că poţi să călătoreşti liber şi în siguranţă.

Nu trebuie să îţi faci un test rapid pentru a călători de pe o insulă pe alta. Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule. Imediat ce ajungi pe insule nu vei avea o problemă. Dacă mergi pe continent şi stai la hotel pentru două trei zile, pentru că despre aceste situaţii vorbim, nu vorbim despre cei care merg direct pe insule.

Cei care merge, de exemplu, în Thasos sunt acoperiţi de test până ajung la destinaţia finală. Aşadar, aceste subcategorii sunt doar oamenii care merg pe continent, stau trei zile şi apoi decid să meargă pe insule. Aceştia trebuie să facă testul rapid.

Condiţiile de anul acesta sunt mult mai bune ca anul trecut. Avem certificatul european, problemele de la graniţă au fost rezolvate. Oamenii care călătoresc cu maşina, avem două linii la punctul Promachonas, numărul celor care fac testele rapide aleatorii sunt mult mai mulţi ca acum două săptămâni, toate graniţele sunt deschise şi se lucrează 24 de ore încontinuu."

×
Parteneri
Top trei cele mai invidioase zodii, cu Mihai Voropchievici
x close