Antena 3 CNN International News Cel mai tânăr pilot din lume: la doar 16 ani, un adolescent vrea să zboare în jurul lumii

Cel mai tânăr pilot din lume: la doar 16 ani, un adolescent vrea să zboare în jurul lumii

Un adolescent de 16 ani încearcă să devină cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii. El a aterizat miercuri în capitala Kenyei, Nairobi.

Cel mai tânăr pilot din lume: la doar 16 ani, un adolescent vrea să zboare în jurul lumii
Sursa foto: Twitter / Bobojay TV
de Cerasela Stafie    |    19 Mai 2022   •   09:49

Mack Rutherford, care are naționalitate britanică și belgiană, și-a început călătoria în apropiere de capitala Bulgariei, Sofia, în martie. El vrea să obțină un record mondial Guinness, deținut în prezent de compatriotul Travis Ludlow, care avea 18 ani când a efectuat o călătorie în jurul lumii, anul trecut.

”Sper, cu această călătorie, să îi inspir pe tineri să-și urmeze visele”, a spus Rutherford, după ce a coborât din avionul său ultraușor cu două locuri, pe aeroportul Wilson.

Călătoria lui Rutherford îl va vedea să viziteze încă patru țări din Africa și Oceanul Indian, înainte de a se îndrepta către Orientul Mijlociu, Asia și America de Nord și, în cele din urmă, se va întoarce în Europa.

Provenind dintr-o familie de piloți, Rutherford a preluat pentru prima dată comenzile unei aeronave la vârsta de șapte ani, stând alături de tatăl său. La 15 ani a devenit cel mai tânăr pilot din lume și acum calcă pe urmele surorii sale mai mari Zara, cea mai tânără femeie care a zburat în jurul lumii la 19 ani.

Vizibilitatea a fost o provocare în timp ce zbura prin deșertul Sahara, a spus el, dar peisajul a compensat mai mult: ”Nu m-a dezamăgit, mi-au plăcut absolut priveliștile atât din jurul deșertului Sahara, cât și din Kenya”, a spus el.

×
Subiecte în articol: pilot zbor adolescent
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close