Antena 3 CNN International News CEO-ul Lukoil a demisionat din funcție la doar câteva săptămâni după ce a criticat războiul din Ucraina

CEO-ul Lukoil a demisionat din funcție la doar câteva săptămâni după ce a criticat războiul din Ucraina

Unul dintre cei mai bogați bărbați ai Rusiei a demisionat din funcția de CEO al Lukoil, a doua cea mai mare companie petrolieră din țară.

CEO-ul Lukoil a demisionat din funcție la doar câteva săptămâni după ce a criticat războiul din Ucraina
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    21 Apr 2022   •   17:08

Într-o scurtă declarație, joi, Lukoil a spus că Vagit Alekperov a informat compania ”despre decizia sa de a demisiona” din funcția de director și președinte al companiei. Motivul demisiei lui Alekperov nu a fost dezvăluit.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce a fost sancționat de Regatul Unit și la șapte săptămâni după ce Lukoil s-a poziționat împotriva președintelui Vladimir Putin și a cerut încetarea războiului Rusiei din Ucraina.

Într-o declarație adresată acționarilor, personalului și clienților din 3 martie, consiliul de administrație al lui Lukoil a transmis că ”cere să înceteze cât mai curând conflictul armat”.

"Ne exprimăm empatia sinceră pentru toate victimele, care sunt afectate de această tragedie. Susținem ferm o încetare a focului de durată și o soluționare a problemelor prin negocieri serioase și diplomație", a adăugat consiliul.

Lukoil produce peste 2% din țițeiul mondial și are peste 100.000 de angajați.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close