Antena 3 International News Un "ochi de foc" a ars pe suprafața oceanului timp de 5 ore, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz din Mexic

Un "ochi de foc" a ars pe suprafața oceanului timp de 5 ore, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz din Mexic

de Mia Lungu    |    03 Iul 2021   •   15:50
Un "ochi de foc" a ars pe suprafața oceanului timp de 5 ore, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz din Mexic
Sursa foto: CNN

Flăcările, supranumite "ochi de foc" pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, au izbucnit vineri, din apă, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz.

Un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic a fost stins vineri, a anunţat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică, potrivit CNN.

Focul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex, au declarat patru surse pentru Reuters.

Pemex a precizat că nu există răniţi şi că producţia nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15. A fost complet stins la 10.30.

Pemex, care a înregistrat un record de accidente industriale la instalaţiile sale, a adăugat că a închis şi supapele conductei cu diametrul de 30 de cm.

Angel Carrizales, şef al ASEA pentru siguranţa petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul "nu a generat nicio deversare". El nu a explicat ce a ars pe suprafaţa apei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ku Maloob Zaap este cel mai mare producător de ţiţei al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic.

"Turbomaşina instalaţiilor de producţie active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente", conform unui raport al Pemex privind incidentul.

Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport.

×
Subiecte în articol: ars conducta gaz Mexic ochi de foc

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close