Antena 3 CNN International News Un "ochi de foc" a ars pe suprafața oceanului timp de 5 ore, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz din Mexic

Un "ochi de foc" a ars pe suprafața oceanului timp de 5 ore, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz din Mexic

Flăcările, supranumite "ochi de foc" pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, au izbucnit vineri, din apă, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz.

Un "ochi de foc" a ars pe suprafața oceanului timp de 5 ore, după fisurarea unei conducte subacvatice de gaz din Mexic
Sursa foto: CNN
de Mia Lungu    |    03 Iul 2021   •   15:50

Un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic a fost stins vineri, a anunţat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică, potrivit CNN.

Focul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex, au declarat patru surse pentru Reuters.

Pemex a precizat că nu există răniţi şi că producţia nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15. A fost complet stins la 10.30.

Pemex, care a înregistrat un record de accidente industriale la instalaţiile sale, a adăugat că a închis şi supapele conductei cu diametrul de 30 de cm.

Angel Carrizales, şef al ASEA pentru siguranţa petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul "nu a generat nicio deversare". El nu a explicat ce a ars pe suprafaţa apei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ku Maloob Zaap este cel mai mare producător de ţiţei al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic.

"Turbomaşina instalaţiilor de producţie active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente", conform unui raport al Pemex privind incidentul.

Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport.

×
Subiecte în articol: ars conducta gaz Mexic ochi de foc
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close