Antena 3 CNN International News Cernihivul este supus unui ”atac colosal”, în ciuda declarațiilor Moscovei de ”reducere drastică a activității militare"

Cernihivul este supus unui ”atac colosal”, în ciuda declarațiilor Moscovei de ”reducere drastică a activității militare"

Primarul orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, a respins afirmația Moscovei de ”reducere drastică a activității militare", în urma a ceea ce el descrie drept un ”atac colosal”.

Cernihivul este supus unui ”atac colosal”, în ciuda declarațiilor Moscovei de ”reducere drastică a activității militare"
Sursa foto: Twitter/ukraine_world
de Alexandra Ionescu    |    30 Mar 2022   •   13:29

Primarul orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, a transmis miercuri că nu vede nicio încetare a bombardamentelor forțelor ruse, acestea au continuat toată noaptea.

Vladyslav Atroșenko, a criticat marți afirmația Rusiei conform căreia intenționează să „reducă drastic” asaltul militar asupra Cernihivului și a capitalei ucrainene Kiev.

”Aceasta este încă o confirmare a faptului că Rusia minte mereu”, a spus el.

Rusia a făcut afirmația marți în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții ucraineni în Turcia. Sugestia părea să dea semne de progres către o rampă de ieșire la conflict.

Dar, potrivit lui Atroșenko, ostilitățile au crescut de fapt în Cernihiv de când a fost făcută declarația.

El a spus: "Spun că se reduce intensitatea, de fapt au crescut intensitatea atacurilor. Astăzi avem un atac colosal asupra centrului Cernihivului. Douăzeci și cinci de oameni au fost răniți și sunt acum în spitale. Toți sunt civili.

Deci, ori de câte ori Rusia spune ceva, acest lucru trebuie verificat cu atenție.”

Într-un interviu postat miercuri pe Telegram, Chaus a spus că situația din regiune nu s-a schimbat, în ciuda afirmațiilor Rusiei.

El a spus că trupele ruse au efectuat lovituri asupra orașului Nizhyn, distrugând „infrastructura civilă”, precum și „biblioteci, centre comerciale și multe clădiri rezidențiale”, în timp ce în Cernihiv nu există „electricitate, apă, căldură și gaz.”

Comunicațiile sunt întrerupte, fără „nicio posibilitate de a le restabili”, ceea ce face dificil accesul la satele izolate, a adăugat el.

”Sunt sate unde staționează tancuri rusești. Știm că avem oameni acolo și situația este cea mai rea acolo, pentru că nu putem ajunge la ei să le ducem medicamente și mâncare.”

”Trupele ucrainene sunt pregătite și ripostează împotriva trupelor rusești din regiunea Cernihiv”, a adăugat el.

Ieri, în urma discuțiilor între delegațiile ruse și ucrainene de la Istanbul, Moscova a spus că va „reduce drastic activitatea militară” pe două fronturi – Kiev și Cernihiv.

„Datorită faptului că negocierile privind pregătirea unui acord ce implică neutralitatea și statutul nenuclear al Ucrainei, precum și acordarea garanțiilor de securitate Ucrainei, merge într-o direcție pozitivă, ținând cont de principiile discutate în cadrul ședinței de astăzi, de către Ministerul Apărării al Federației Ruse în scopul creșterii încrederii reciproce și al creării condițiilor necesare pentru continuarea negocierilor și atingerea scopului final de a conveni asupra semnării acordului de mai sus, s-a luat decizia de a reduce activitatea militară în direcția Kiev și Cernihivului”, a declarat Ministrul adjunct al Apărării din Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Cernihiv
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close