Antena 3 CNN International News Charles Michel, președintele Consiliului European, discuție cu Vladimir Putin: a ”îndemnat cu tărie” deschiderea culoarelor umanitare

Charles Michel, președintele Consiliului European, discuție cu Vladimir Putin: a ”îndemnat cu tărie” deschiderea culoarelor umanitare

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat vineri că a avut o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. Oficialul european a spus că a ”îndemnat cu tărie” deschiderea culoarelor umanitare.

Charles Michel, președintele Consiliului European, discuție cu Vladimir Putin: a ”îndemnat cu tărie” deschiderea culoarelor umanitare
Sursa foto: Colaj: Twitter + Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Apr 2022   •   15:57

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că ”a cerut cu tărie” acces umanitar imediat și trecere în siguranță din Mariupol și alte orașe asediate, într-un apel cu președintele rus Vladimir Putin, vineri.

Michel ”a reiterat ferm poziția UE: sprijin pentru Ucraina și suveranitatea ei, condamnare și sancțiuni pentru agresiunea Rusiei”, a anunțat el pe contul de Twitter.

Discuția dintre liderul rus și oficialul european vine la doar două zile după vizita acestuia din urmă la Kiev. El s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski și i-a transmis sprijinul UE.

Până în prezent, Kremlinul nu a publicat niciun comentariu cu privire la discuția celor doi. Aceasta ar putea să nu fie singura situație în care oficialii europeni îl contactează pe liderul de la Moscova în legătură cu războiul din Ucraina.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, ar fi gata să poarte negocieri cu președintele rus Vladimir Putin cu privire războiul dintre cele două țări, a declarat acesta într-un interviu acordat vineri ziarului spaniol El Pais.

Întrebat despre disponibilitatea de a se așeza la masa de negocieri cu liderul rus, Borrell a răspuns ferm: ”m-aș așeza chiar mâine”.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close