Antena 3 CNN International News China anunță un exercițiu militar naval în apropierea Taiwanului

China anunță un exercițiu militar naval în apropierea Taiwanului

China intenționează să efectueze exerciții navale cu muniție adevărată, în apele din apropierea insulei Pingtan din provincia Fujian, care se află lângă Taiwan.

China anunță un exercițiu militar naval în apropierea Taiwanului
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iul 2022   •   21:10

Administrația pentru Siguranța Maritimă Pingtan a emis un avertisment de navigație cu privire la exerciții joi seara, ora locală, interzicând tuturor navelor să intre în apele din apropierea insulei și a provinciei de sud-est Fujian. Acesta a spus că „misiunile de antrenament cu muniție adevărată” vor avea loc între orele 8:00 și 21:00.

Vestea vine pe fondul speculațiilor cu privire la modul în care China ar putea răspunde unei potențiale vizite a Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi, în Taiwan, o insulă autonomă, pe care Beijingul o vede ca parte a teritoriului său, în ciuda faptului că nu a controlat-o niciodată.

Tensiunile au crescut între Statele Unite și China cu privire la potențiala călătorie, liderul chinez, Xi Jinping, avertizându-l recent pe președintele american Joe Biden că „dacă te joci cu focul ești ars”.

Într-un incident separat, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a detectat o dronă neidentificată zburând deasupra Insulei Dongyin - care este controlată de Taiwan, dar situată în apropierea Chinei continentale - de două ori joi, adăugând că nu poate exclude că drona a fost folosită pentru „adună informații” în zonă.

Declarația Ministerului Apărării nu a făcut nicio referire la China și nu a speculat cine ar fi putut opera drona.

Pelosi urma să plece vineri din SUA pentru un turneu în Asia, deși rămâne incert dacă se va opri în Taiwan, a declarat pentru CNN o persoană familiarizată cu itinerarul ei.

Un plan de securitate care implică nave și aeronave este în curs de dezvoltare de către Pentagon pentru a se asigura că Pelosi este  în siguranță în cazul în care va avea loc o vizită în Taiwan, potrivit oficialilor apărării.

×
Subiecte în articol: China Taiwan exercitii militare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close