Antena 3 CNN International News China definește sancțiunile împotriva Rusiei drept ”scandaloase”. Avertismentul Beijingului pentru NATO

China definește sancțiunile împotriva Rusiei drept ”scandaloase”. Avertismentul Beijingului pentru NATO

Viceministrul de Externe al Chinei, Le Yucheng, a spus că sancțiunile impuse Rusiei devin ”din ce în ce mai scandaloase” și a susținut că ”abuzul” de sancțiuni va avea ”consecințe dezastruoase” pentru lume. Beijingul spune că războiul din Ucraina este doar un avertisment pentru NATO.

China definește sancțiunile împotriva Rusiei drept ”scandaloase”. Avertismentul Beijingului pentru NATO
Sursa foto: Twiter/ Ananth Krishnan
de Cerasela Stafie    |    20 Mar 2022   •   10:49

Le Yucheng a susținut sâmbătă că țările occidentale ”înarmează” globalizarea. ”Sancțiunile vor dăuna doar oamenilor obișnuiți, vor afecta sistemul economic și financiar postbelic și vor înrăutăți economia mondială”, a spus oficialul chinez la Forumul Internațional pentru Strategie și Securitate, organizat de Universitatea Tsinghua.

Viceministrul de Externe chinez a adăugat că ”experiența istorică a demonstrat în repetate rânduri că sancțiunile nu pot rezolva problemele”.
Acesta a precizat că ”rădăcina” conflictului din Ucraina este ”mentalitatea Războiului Rece și politica de putere” și a dat vina pe NATO pentru că nu și-ar fi respectat o pretinsă ”promisiune” de a nu se extinde spre est.

NATO ar fi trebuit să se dizolve și să fie ”consemnată în istorie” cu Pactul de la Varșovia, a subliniat Le Yucheng

”NATO continuă să se consolideze și să se extindă. Ne putem imagina rezultatul, criza din Ucraina este un avertisment”, a adăugat Le.

Declarațiile Chinei despre războiul din Ucraina s-au oprit înainte de a critica invazia, dar nici nu au sprijinit-o într-un mod explicit. Liderul chinez Xi Jinping s-a arătat deschis spre a sprijini eforturile de mediere dintre cele două țări, dar China a alimentat și dezinformarea Rusiei cu privire la conflict și a susținut criticile Moscovei cu privire la NATO și SUA.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close