Antena 3 International News China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte

China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte

de Alexandra Ionescu    |    11 Iun 2021   •   22:02
China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte
Sursa foto: CNSA

Administraţia Spaţială Naţională din China ( CNSA) a făcut publice imagini noi surprinse de primul rover chinez care a ajuns pe Marte. Fotografiile cu Zhurong au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care a marcat succesul primei misiuni chineze de explorare a planetei Marte.

La jumătatea lunii mai, China a publicat primele imagini captate de roverul său marţian, Zhurong, pe suprafaţa Planetei Roşii.

China a reuşit, la data 15 mai, să plaseze cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot controlat de la distanţă Zhurong, o premieră pentru ţara asiatică.

China a lansat la sfârşitul lunii iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape 7 luni.

Aceasta include trei elemente: o sondă orbitală (care va rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong care va culege şi va analiza mostre din solul marţian.

NASA se așteaptă ca roverul său să colecteze prima probă de pe Marte luna viitoare, și ar urma să revină pe Pământ abia în 2031.

×
Subiecte în articol: China Marte rover

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close