Antena 3 CNN International News China a depășit miliardul de doze anti-COVID administrate populației. Ce riscă cei care refuză vaccinul

China a depășit miliardul de doze anti-COVID administrate populației. Ce riscă cei care refuză vaccinul

China a administrat populației sale peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID, anunță CNN.

China a depășit miliardul de doze anti-COVID administrate populației. Ce riscă cei care refuză vaccinul
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Iun 2021   •   16:27

Potrivit Comisiei Naționale pentru Sănătate din China (NHC), numărul dozelor administrate până sâmbătă ajunsese la 1.010.489.000, cu 10,5 milioane de doze peste pragul simbolic de un miliard.

Asta înseamnă circa 40% din cele 2,5 miliarde de doze administrate la nivel global sau, cu alte cuvinte, la fiecare 10 doze inoculate în lume, patru sunt injectate în China.

Autoritățile de la Beijing au crescut treptat viteza campaniei de vaccinare, după un start ezitant, remarcă CNN.

Astfel, această țară cu o populație de 1,4 miliarde a atins în data de 27 martie pragul de un milion de doze de vaccin administrate, cu două săptămâni după SUA.

Însă campania din China a accelerat semnificativ în luna mai. În această lună, populației i-au fost inoculate 500 de milioane de doze.

"China a trecut de la 100 la 200 de milioane de doze în 25 de zile. În 16 zile a trecut de la 200 la 300 de milioane de doze. Pentru a trece de la 800 la 900 de milioane de doze, a fost nevoie de doar 6 zile", susține agenția de stat Xinhua

Bejingul a reușit să aducă pandemia sub control dar autoritățile au consemnat recent mai multe focare în provinciile nordice Anhui și Liaoning, dar și în Guangdong, ceea ce a stimulat populația să se grăbească la vaccinare.

În plus, autoritățile au început vaccinarea populației sub 18 ani cu vaccinurile produse local, Sinopharm și Sinovac.

Cei reticenți să se vaccineze riscă simtă rigorile aparatului birocratic și al sistemului de forță la dispoziția partidului unic, notează CNN.

Beijingul vizează vaccinarea a cel puțin 70% din populația eligibilă până la sfârșitul acestui ani.

×
Subiecte în articol: China vaccin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close