Antena 3 CNN International News China ”nu va ataca niciodată Ucraina”

China ”nu va ataca niciodată Ucraina”

China ”nu va ataca niciodată Ucraina”, a spus trimisul Beijingului, potrivit unui comunicat de presă al guvernului regional din Lviv.

China ”nu va ataca niciodată Ucraina”
Sursa foto: Twitter/Igor_Denisov
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   10:11

"China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, mai ales din punct de vedere economic. În această situație, în care vă aflați acum, vom acționa responsabil", a declarat ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong.

"China este o țară prietenoasă cu poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că China va fi întotdeauna alături Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât și politic."

Fan a spus că Ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Lviv și va rămâne acolo pentru moment.

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a publicat marți un articol de opinie în Washington Post, reiterând că Beijingul dorește să se încheie conflictul din Ucraina și spulberând „zvonurile” potrivit cărora „China știa, a acceptat sau în mod tacit. a sprijinit" războiul.

"Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu face bine Chinei. Dacă China ar fi știut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul să o prevină", a scris Qin.

Comentariile sale au urmat afirmațiilor oficialilor americani conform cărora Rusia a cerut Chinei sprijin militar în Ucraina – lucru pe care Beijingul și Moscova l-au negat.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina China
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close