Antena 3 CNN International News China a prezentat un tren maglev care se poate deplasa cu 600 km/oră

China a prezentat un tren maglev care se poate deplasa cu 600 km/oră

China a inaugurat marţi un tren cu levitaţie magnetică, capabil să atingă o viteză maximă de 600km/h, potrivit presei.

China a prezentat un tren maglev care se poate deplasa cu 600 km/oră
Sursa foto: FAcebook/Radio Internacional de China en español
de Alexandra Ionescu    |    21 Iul 2021   •   18:39

Viteza impresionantă a trenului produs în China, în oraşul Qingdao transformă garnitura în cel mai rapid vehicul terestru de pe glob.

Folosind forţa electromagnetică, trenul maglev "levitează" deaupra căii ferate, fără a se realiza un contact direct între vagoanele acestuia şi şinele de cale ferată.

China foloseşte tehnologia de aproape două decenii la o scară foarte limitată. Shanghai are o linie scurtă maglev de la unul dintre aeroporturile sale până la oraş.

La 600 km / h, ar trebui doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul - o călătorie de peste 1.000 km. Prin comparație, călătoria durează și trei ore cu avionul, în funcție de fiecare zbor, și cinci ore și jumătate cu un tren de mare viteză. 

Deși nu există linii de tip maglev în interiorul orașelor sau al provinciilor din China, care ar beneficia de viteza mai rapidă a trenurilor, unele orașe precum Shanghai și Chengdu au început cercetările pentru construirea unor căi de transport de acest fel.

Și alte ţări precum Japonia sau Germania au planuri pentru introducerea unor astfel de reţele de trenuri maglev, însă costurile uriaşe şi incompatibilitatea infrastructurii feroviare actuale rămân principalele obstacole în calea dezvoltării pe termen scurt a acestui proiect.

×
Subiecte în articol: China maglev
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close