Antena 3 CNN International News CIA avertizează că amenințarea nucleară a Rusiei nu trebuie ignorată, ”având în vedere potențiala disperare a lui Putin”

CIA avertizează că amenințarea nucleară a Rusiei nu trebuie ignorată, ”având în vedere potențiala disperare a lui Putin”

Statele Unite nu ignoră posibilitatea ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică în Ucraina, deoarece Moscova continuă să se confrunte cu dificultăți pe câmpul de luptă, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns.

CIA avertizează că amenințarea nucleară a Rusiei nu trebuie ignorată, ”având în vedere potențiala disperare a lui Putin”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Apr 2022   •   20:29

”Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a conducerii ruse, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu ușurință amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a spus directorul CIA în timpul unui discurs la Institutul de Tehnologie din Georgia.

CIA ”veghează foarte atent la asta”, a spus Burns. Cu toate acestea, el a subliniat că SUA nu au văzut încă semne că Rusia se pregătește să facă un astfel de pas.

”Deși am văzut o poziție retorică din partea Kremlinului cu privire la trecerea la niveluri mai ridicate de alertă nucleară, până acum nu am văzut multe dovezi practice ale tipului de desfășurare sau dispoziții militare care ar întări această îngrijorare – dar urmărim asta foarte atent”, a spus Burns.

Totuși, în aceleași remarci, Burns a avertizat că președintele rus Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai izolat și că ”apetitul pentru risc a crescut pe măsură ce stăpânirea lui asupra Rusiei s-a strâns”.

”Cercul lui de consilieri s-a restrâns și acel cerc restrâns nu a fost niciodată un stimulent care să-i pună la îndoială judecata sau credința lui încăpățânată, aproape mistică, că destinul său este să restabilească sfera de influență a Rusiei”, a spus Burns.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close