Antena 3 CNN International News Probleme la clădirea surpată în Florida, semnalate într-un raport din 2019

Probleme la clădirea surpată în Florida, semnalate într-un raport din 2019

Un inginer a semnalat ”pagube structurale majore” la placa de sub terasa piscinei, dar şi fisuri şi surpări în parcarea imobilului rezidenţial care s-a suprat și în Florida, dezvăluie în ediţia de sâmbătă cotidianul The New York Times.

Probleme la clădirea surpată în Florida, semnalate într-un raport din 2019
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2021   •   08:39

Patru persoane au murit, iar alte 159 erau în continuare date dispărute la două zile de surparea, joi, a clădirii de 12 etaje, situată la periferia Miami.

The New York Times citează un raport întocmit în octombrie 2019 de către un inginer, Frank Morabito, în vederea planificării unor lucrări care urmau să înceapă în curând.

Potrivit acestui document, cea mai mare parte a pagubelor a fost cauzată probabil de anii de expunere a materialelor de construcţie la atmosfera salină corozivă de pe coasta de sud a Floridei.

Frank Morabito nu evocă vreun risc al unei prăbuşiri a construcției, însă subliniază că reparaţii erau necesare şi vizau ”să menţină integritatea structurală” a clădirii, scrie NYT.

Morabito Consultants au declarat sâmbătă că au fost reangajați în iunie 2020 pentru ” a pregăti un plan de reparare și restaurare a clădirii”. 

La momentul prăbușirii, acoperișul era în curs de reparare, dar restaurarea betonului încă nu începuse, iar firma a adăugat că ei  oferă consultață tehnologică și nu consultanță legată de servicii de construcție., 

”Suntem foarte îndurerați de prăbușirea acestei clădiri, și lucrăm îndeaproape cu autoritățile competente pentru a înțelege de ce structura de rezistență a cedat”.

 

×
Subiecte în articol: cladire cladire prabusita Florida
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close