Antena 3 CNN International News Clădiri celebre din întreaga lume vor stinge luminile în semn de solidaritate cu Ucraina. Și iluminatul festiv din București va fi stins

Clădiri celebre din întreaga lume vor stinge luminile în semn de solidaritate cu Ucraina. Și iluminatul festiv din București va fi stins

Locuri emblematice din întreaga lume vor stinge astăzi luminile în semn de solidaritate cu Ucraina, scrie CNN.

Clădiri celebre din întreaga lume vor stinge luminile în semn de solidaritate cu Ucraina. Și iluminatul festiv din București va fi stins
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Dec 2022   •   14:58

Faimoasa arcadă a stadionului Wembley din Londra, Colosseumul din Roma, Opera din Sydney și Turnul CN din Toronto vor stinge luminile în această seară, la ora 20.00 (ora locală), ca parte a campaniei #LightUpUkraine.

Mulți ucraineni se confruntă cu pene de curent, în timp ce țara respinge atacurile asupra infrastructurii sale civile din partea forțelor ruse.

Locațiile de referință se alătură unei serii de alte locuri din întreaga Europă care și-au anunțat sprijinul.

Campania își propune să strângă 10 milioane de dolari prin intermediul UNITED24, platforma națională de strângere de fonduri din Ucraina, pentru 1.000 de generatoare care să alimenteze spitalele în această iarnă.

Potrivit organizatorilor, medicii ucraineni sunt nevoiți să salveze vieți și să efectueze operații complexe la lanternă, ceea ce reprezintă o amenințare suplimentară pentru viața oamenilor.

Iluminatul festiv din Capitală va fi stins pentru o oră în semn de solidaritate cu Ucraina

Iluminatul festiv din capitală va fi stins miercuri, timp de o oră, în semn de solidaritate cu Ucraina, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

Primăria Capitalei se alătură inițiativei „O oră pentru Ucraina” și va stinge iluminatul festiv de pe străzi miercuri seara, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20.00 – 21.00.

„Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru țara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece și care afectează milioane de oameni ce își vor petrece Sărbătorile în întuneric”, susține Nicușor Dan.

Astfel, Compania Municipală Iluminat Public București va stinge timp de o oră cele aproximativ 3.000 de instalații luminoase de pe bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii, Calea Victoriei și Piața Presei Libere, precum și la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, unde vor fi stinse luminițele care împodobesc bradul.

Potrivit primarului general, inițiativa aparține membrilor Parlamentului Ucrainei, rețelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor orașelor Kiev și Londra.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close