Antena 3 CNN International News Donald Trump, președinte în Congresul SUA? "O idee foarte interesantă", spune fostul lider de la Casa Albă

Donald Trump, președinte în Congresul SUA? "O idee foarte interesantă", spune fostul lider de la Casa Albă

Un scenariu bizar, alimentat chiar de chiar de comentariile fostului președinte, l-ar putea aduce pe Donald Trump la Washington chiar înainte de 2024, când ar putea candida din nou pentru Casa Albă.

Donald Trump, președinte în Congresul SUA? "O idee foarte interesantă", spune fostul lider de la Casa Albă
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    09 Iun 2021   •   10:05

Comentatorul CNN Chris Cillizza evocă schimbul de replici între realizatorul de radio conservator Wayne Allyn Root și Donald Trump.

Root: "De ce, în loc să așteptați până în 2024, când sper că veți candida, nu intrați în 2022 în cursa pentru un loc în Congres, ca reprezentant al statului Florida și obțineți o victorie răsunătoare, care să ducă la o răsturnare dramatică de situație în Cameră, cu 50 de locuri în plus (în favoarea republicanilor, n.r.)? Și apoi să deveniți președintele Camerei Reprezentanților?"

Trump: "Știi, este foarte interesant. Foarte. Și oamenii îmi spun: candidează pentru Senat. Ok, candidez pentru Senat. Dar, știi ce? Ideea ta ar putea fi mai bună. E foarte interesant", a replicat Trump.

Florida a câștigat încă un mandat în delegația congresională, grație dezvoltării din ultimii ani, legislativul statal este controlat de republicani, care pot decide după voie reconfigurarea circumscripțiilor electorale iar guvernatorul Ron DeSantis este bun prieten cu Trump, care și-a stabilit reședința permanentă în acest stat, notează CNN.

Trump poate ajunge anul viitor foarte ușor în Congres, dacă dorește

Iar dacă, într-adevăr, republicanii vor câștiga în 2022 o majoritate confortabilă în Camera actualmente dominată de democrați, n-ar fi nicio problemă ca Trump să fie numit președinte peste reprezentanții din Congres.

Toate aceste ingrediente sugerează că dacă Trump ar dori, într-adevăr să candideze și să câștige un mandat de reprezentant în Congres, i-ar fi, probabil, foarte ușor să o facă în acest stat iar ipotetica sa candidatură ar avea un efect de tracțiune asupra altor republicani intrați în cursa pentru legislativ.

Totuși, scenariul rămâne improbabil. 

Cel mai bun argument este Donald Trump nu pare să fie genul de individ care s-ar simți confortabil în Camera Reprezentanților nici măcar ca președinte, după ce a fost patru ani la Casa Albă.

Trump, cel mai probabil nominalizat al Partidului Republican pentru președinție, în 2024

În plus, toate sondajele consultate de comentatorul CNN și, probabil și de Trump, îl arată pe acesta din urmă zdrobindu-i pe ceilalți pretendenți republicani la nominalizarea prezidențială.

Totuși, înainte de a respinge ideea, trebuie precizat că președintele Camerei Reprezentanților nu trebuie să fie, neapărat, membru al Congresului. Poate fi oricine decide majoritatea membrilor Camerei.

Ar putea fi Trump? Probabil că nu, dar să ne amintim că vorbim de un om care a propagat public scenariul în care va reveni la Casa Albă, ca președinte, vara aceasta.

Nimic nu e suficient de bizar pentru ca Trump să nu-i acorde, măcar, atenție și, în plus, el însuși a catalogat ideea drept "foarte interesantă", punctează comentatorul CNN.

Mai merită menționat că președintele Camerei Reprezentanților, funcție ocupată în prezent de Nancy Pelosi (81 de ani, Partidul Democrat), este pe locul trei în ordinea succesiunii prezidențiale, după vicepreședintele SUA și înaintea președintelui "pro tempore" al Senatului.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Camera Reprezentantilor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close