Antena 3 CNN International News CNN: Unii oficiali de la Casa Albă cred că Ucraina nu-și va mai recupera niciodată teritoriul pierdut în fața Rusiei

CNN: Unii oficiali de la Casa Albă cred că Ucraina nu-și va mai recupera niciodată teritoriul pierdut în fața Rusiei

Unii oficiali ai Casei Albe își pierd încrederea că Ucraina va mai putea vreodată să-și recupereze integral teritoriul capturat de forțele Rusiei în ultimele patru luni de război.

CNN: Unii oficiali de la Casa Albă cred că Ucraina nu-și va mai recupera niciodată teritoriul pierdut în fața Rusiei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Iun 2022   •   16:14

Informația a fost împărtășită CNN de către reprezentanți ai actualei administrații americane, pe care rețeaua TV nu îi nominalizează.

Scepticismul Washingtonului vine chiar pe fondul intențiilor de a înarma Ucraina cu arme mai grele și mai sofisticate, furnizate de SUA și de aliații lor.

Consilierii președintelui Joe Biden au început o dezbatere internă cu privire la cum și dacă liderul ucrainean Volodimir Zelenski ar trebui să-și modifice sensul noțiunii de victorie, glisând spre posibilitatea că teritoriul țării sale s-a micșorat ireversibil.

Oficialii menționați de CNN au subliniat că această evaluare mai pesimistă nu înseamnă că SUA plănuiesc să preseze Ucraina să facă oficial vreo concesie teritorială Rusiei pentru a pune capăt războiului.

Există, pe de altă parte, speranțe că forțele ucrainene vor fi capabile să recâștige controlul asupra unor porțiuni teritoriale semnificative într-o contraofensivă, mai târziu în decursul acestui an.

În plus, nu toți membrii Administrației Biden sunt la fel de îngrijorați: unii consideră că trupele Kievului ar putea, din nou, să sfideze așteptările, așa cum au făcut în primele săptămâni de război, când au respins avansul trupelor Moscovei spre capitala ucraineană.

×
Subiecte în articol: Ucraina teritorii Rusia Volodimir Zelenski
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close