Antena 3 CNN International News Cocaină în valoare de peste 8 milioane de dolari, găsită în camionul unui primar, în Niger

Cocaină în valoare de peste 8 milioane de dolari, găsită în camionul unui primar, în Niger

Poliția din nordul Nigerului a confiscat peste 200 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 8,7 milioane de dolari. Drogurile erau transportate în camionul primarului localității în care au fost găsite.

Cocaină în valoare de peste 8 milioane de dolari, găsită în camionul unui primar, în Niger
Sursa foto: Getty Images/ Joern Pollex
de Cerasela Stafie    |    03 Ian 2022   •   22:19

Primarul și șoferul său, care se aflau în vehicul în acel moment, au fost arestați duminică. Oamenii legii de la un punct de control de pe un drum public au confiscat 199 de pachete de cocaină.

O declarație a Oficiului Central al Nigerului pentru Reprimarea traficului ilicit de droguri (OCRTIS) a confirmat că a existat o captură record de peste 200 de kilograme de cocaină în Agadez, dar nu a oferit detalii.

Africa de Vest este, cel mai adesea, o rută de tranzit pentru droguri ilegale, în drumul lor din America de Sud către Europa. Au fost înregistrate capturi record în ultima vreme.

Senegalul a confiscat peste două tone de cocaină pură de pe o navă în largul coastei sale atlantice în luna octombrie, iar autoritățile din Gambia au confiscat aproape trei tone în ianuarie anul trecut dintr-un transport originar din Ecuador.

După ce 16,7 tone de rășină de canabis, în valoare de aproximativ 37 de milioane de dolari, au fost confiscate în Niger în luna mai a anului trecut, coordonatorul unității de droguri a Interpol, Jan Drapal, a declarat pentru Reuters că stăpânii drogurilor trimiteau transporturi mai mari ca răspuns la creșterea cererii europene.

×
Subiecte în articol: cocaina camion primar Niger
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close