Antena 3 CNN International News Confruntări violente la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni, pentru a treia noapte consecutivă

Confruntări violente la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni, pentru a treia noapte consecutivă

Confruntările violente de la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni, au continuat în a treia noapte consecutivă.

Confruntări violente la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni, pentru a treia noapte consecutivă
Sursa foto: GettyImages
de Alexandra Ionescu    |    10 Mai 2021   •   18:01

Cel puţin 19 oameni au fost răniţi în ultimele ciocniri dintre poliţia israeliană şi protestatarii palestinieni.

Prim-ministrul Israelului a anunţat că va păstra ordinea şi că va avea grijă ca legea să fie respectată, dar violenţele crescânde din Israel îngrijorează comunitatea internaţională.

Cel puţin 19 palestinieni au fost răniţi duminică, în ultima ciocnire dintre palestinieni şi poliţia israeliană, potrivit Societăţii Semilunii Roşii din Palestina.

Aceste ciocniri violente au devenit o obişnuinţă pe străzile Oraşului Sfânt.

Cauza conflictului se pare că ar fi posibiliitatea evacuării familiilor din Sheikh Jarrah, un cartier din sectorul de est al Ierusalimului, pe care Israelul l-a ocupat în războiul din 1967.

Curtea Supremă din Israel a decis să suspende momentan evacuările ce ar fi trebuit să aibă loc luni. O nouă audiere va fi programată peste 30 de zile.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu apără răspunsul poliţiei, dar ONU spune că Israelul ar trebui să anuleze orice evacuare și să se abțină de la utilizarea forței împotriva protestatarilor.

Consilul de securitate ONU se va întâlni în cursul zilei de astăzi pentru a discuta această situaţie.

 

×
Subiecte în articol: Ierusalim palestinieni conflict
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close