Antena 3 CNN International News Coreea de Nord a lansat două noi rachete balistice, provocând "îngrijorări" la Washington

Coreea de Nord a lansat două noi rachete balistice, provocând "îngrijorări" la Washington

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în apele Coastei de Vest a peninsulei coreene miercuri. Acțiunea reprezintă ”ameninţări” pentru vecinii săi și pentru comunitatea internațională, a reacţionat Pentagonul.

Coreea de Nord a lansat două noi rachete balistice, provocând "îngrijorări" la Washington
Sursa foto: Twitter/MercuryReports
de Alexandra Ionescu    |    15 Sep 2021   •   08:59

Armata Coreei de Sud a spus că a crescut supravegherea și monitorizarea Coreei de Nord, în timp ce lucrează îndeaproape cu SUA pentru a fi pregătită de defensivă.

Paza de Coastă a Japoniei a declarat că cele două rachete au fost lansate la 5 minute distanță una de alta, la 12.38 p.m. și respectiv 12.43 p.m, ora locală.

Ministrul japonez al Apărării crede că proiectilele au căzut în apele din afara zonei sale economice.

Testele rachetelor balistice ale Pyongyang-ului sunt primele de când președintele Biden și-a început mandatul, și vin la doar câteva zile după ce Coreea de Nord a declarat că a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune weekendul trecut, numind-o „o armă strategică de mare semnificaţie”.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.

Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Rachetele de croazieră sunt propulsate de motoare cu reacție. Ca niște avioane, ele stau aproape de sol, și sunt greu detectabile. Cele mai multe dintre rachetele de croazieră nu sunt construite să poarte focoase nucleare.

Rachetele balistice însă, sunt armate și pot să aibă chiar încărcătură nucleară. Ele pot atinge ținte aflate la distanțe cuprinse între 1000 și 5.500 de kilometru, sau, în cazul celor intercontinentale, la 12.000 de kilometri.

Armata Coreei de Nord a prezentat două rachete la paradele din octombrie și ianuarie, una dintre ele, potrivit analiștilor, fiind cea mai mare din lume. 

Totuși, la cea mai recentă dintre paradele militare de săptămâna trecută, nu a fost arătată nicio rachetă, lucru surprinzător, având în vedere istoricul acestui eveniment.

Casa Albă a declarat că SUA sunt încă pregătiți să se angajeze cu Phenianul, în ciuda testului recent al rachetelor.

Administrația președintelui american Joe Biden a anunțat o nouă abordare a Coreei de Nord în luna mai, spunând că continuă denuclearizarea, dar că nu este pregătită să ofere niciun „mare târg” Pyongyang.

Armata SUA au semnalat că testele balistice nord-coreene sunt amenințări la adresa comunității internaționale.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord rachete teste SUA japonia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close