Antena 3 CNN International News Un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul într-un liceu din Singapore. Atacatorul a cumpărat arma crimei online

Un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul într-un liceu din Singapore. Atacatorul a cumpărat arma crimei online

Un adolescent de 16 ani din Singapore a fost pus sub acuzare de uciderea unui coleg de liceu, iar cazul a şocat întreaga ţară. Atacatorul a intrat înarmat cu un topor în școală unde a creat panică.

Un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul într-un liceu din Singapore. Atacatorul a cumpărat arma crimei online
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2021   •   12:31

Luni, poliţiştii au fost chemaţi la liceul unde învăţau cei doi şi au găsit cadavrul băiatului de 13 ani într-una dintre băile şcolii, într-o baltă de sânge, iar lângă acesta era aşezat un topor.

 În urma investigaţiilor iniţiale, poliţiştii au constatat că cei doi tineri nu se cunoşteau.

Scenele sunt cu atât mai şocante pentru locuitorii din Singapore cu cât violenţa în şcoli este extrem de rară, ţara fiind cunoscută pentru cea mai scăzută rată a criminlităţii din lume.

În urma incidentului, cursurile liceului River Valley unde s-a petrecut crima, au fost suspendate.

Elevii care au fost blocaţi în sălile de clasă au trimis speriaţi mesaje prietenilor şi familiilor cărora le povesteau că o persoană înarmată cu un topor umblă pe holurile şcolii.

Imediat după ce poliţiştii l-au reţinut pe suspectul principal, elevii au putut părăsi incinta liceului.

Băiatul de 16 ani din Singapore, stat care are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume, ar fi cumpărat toporul online.

 De asemenea, investigaţiile preliminare au dus la concluzia că cei doi  băieţi nici nu se cunoşteau, scrie Digi24.  În urma incidentului, liceul prestigios River Valley a fost închis.

Elevii, care au fost ţinuţi în sălile de clasă până ce suspectul a fost arestat, potrivit presei locale. La o înfăţişare în instanţa de judecată de marţi, elevul de 16 ani a fost acuzat de crimă, faptă care în Singapore i-ar putea aduce condamnarea la moarte.

 Însă, pentru că are sub 18 ani, el se confruntă cu o posibilă condamnare pe viaţă. Procurorii i-au cerut judecătorului ca adolescentul să fie arestat preventiv pentru evaluare psihiatrică.

Aceştia au declarat în instanţă că anterior a fost pacient la o instituţie de sănătate mintală, după ce în 2019 a încercat să se sinucidă.
 

×
Subiecte în articol: singapore crima liceu topor
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close