Antena 3 CNN International News Un cuplu din California a dispărut după ce a furat milioane din fonduri de ajutor COVID-19. Au lăsat un bilet de rămas bun pentru cei trei copii ai lor

Un cuplu din California a dispărut după ce a furat milioane din fonduri de ajutor COVID-19. Au lăsat un bilet de rămas bun pentru cei trei copii ai lor

Un cuplu din SUA se confruntă cu închisoarea pentru rolul lor într-o schemă de fraudă masivă, după ce au furat milioane din fonduri de ajutor COVID-19. Aceștia și-au tăiat brățările de urmărire electronică și au fugit din casa lor din California, abandonându-și cei trei copii adolescenți.

Un cuplu din California a dispărut după ce a furat milioane din fonduri de ajutor COVID-19. Au lăsat un bilet de rămas bun pentru cei trei copii ai lor
Sursa foto: Twitter/CNN
de Alexandra Ionescu    |    19 Noi 2021   •   11:11

Ei au lăsat un bilet pentru copiii de 13, 15 și 16 ani:  „Vom fi din nou împreună într-o zi. Acesta nu este un rămas bun, ci o scurtă pauză”.

Acest lucru s-a întâmplat la sfârșitul lunii august. Aproape trei luni mai târziu - și cinci luni după condamnările lor din iunie - cuplul încă nu a fost găsit. 

Un judecător i-a condamnat în lipsă pe Ayvazyan, în vârstă de 43 de ani, și pe Terabelian, în vârstă de 37 de ani, la 17 și, respectiv, șase ani de închisoare. Procurorii au spus că ei și alții au realizat o schemă pentru a fura peste 20 de milioane de dolari în fonduri de ajutor destinate întreprinderilor mici în timpul pandemiei.

„Inculpații au folosit criza COVID-19 pentru a fura milioane de dolari, destinați persoanelor și întreprinderilor care suferă de efectele economice ale celei mai grave pandemii din acest secol”, a declarat procurorul american Tracy L. Wilkison.

Cuplul și fratele lui Ayvazyan, Artur Ayvazyan, în vârstă de 41 de ani, au fost găsiți vinovați de conspirație pentru fraudă bancară, fraudă electronică și spălare de bani în cadrul unui proces din iunie. Richard Ayvazyan și fratele său au fost, de asemenea, condamnați pentru furt calificat de identitate.

Conform documentelor judecătorești și probelor prezentate la proces, aceștia au folosit identități false sau furate pentru a depune cereri frauduloase pentru aproximativ 150 de împrumuturi federale de ajutor pentru pandemie.

Pentru a susține cererile de împrumut frauduloase, aceștia au transmis documente de identitate false împreună cu formulare fiscale falsificate și registre de salarizare către creditori și Administrația pentru Afaceri Mici, au spus procurorii federali.

Cuplul, împreună cu fratele lui Ayvazyan și alți cinci co-conspiratori, au folosit banii pentru a cumpăra conace în trei orașe din sudul Californiei - Tarzana, Glendale și Palm Desert - precum și monede de aur, diamante, mobilier, ceasuri de lux și un Harley-Davidson, au spus procurorii.

Cei trei copii ai cuplului sunt acum sub îngrijirea bunicilor lor și a unui tutore desemnat de instanță. Tutorii lor au depus recent o cerere de urgență pentru pașapoarte pentru a călători în Armenia, unde au rude. Aceștia sperau să trimită copiii în Armenia pentru a evita circul media care înconjoară condamnarea părinților lor, dar pașapoartele nu au fost aprobate.

×
Subiecte în articol: SUA california frauda COVID-19
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close