Antena 3 CNN International News Un cuplu din China s-a reunit cu fiul răpit cu 14 ani în urmă. Povestea lor a inspirat un film de succes

Un cuplu din China s-a reunit cu fiul răpit cu 14 ani în urmă. Povestea lor a inspirat un film de succes

Doi părinți din China au reușit să-și găsească băiatul, care fusese răpit cu 14 ani în urmă. Un film de succes a avut drept sursă de inspirație această poveste emoționantă.

Un cuplu din China s-a reunit cu fiul răpit cu 14 ani în urmă. Povestea lor a inspirat un film de succes
Sursa foto: Twitter/CNN
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   16:44

Reuniunea emoționantă a cuplului din sudul Chinei cu fiul lor a avut loc luni. Acesta a pus capăt la 14 ani de căutări.

Sun Zhuo, acum în vârstă de 18 ani, a fost răpit din orașul Shenzhen în 2007. În acel moment băiețelul avea doar 4 ani. Totuși,  părinții săi nu și-au pierdut niciodată la speranța că îl vor revedea.

Sun Haiyang, tatăl său, și Peng Siying, mama adolescentului, și-au vândut unele proprietăți pentru a finanța căutările. Cei doi au povestit că au călătorit în toate regiunile țării pentru a-l găsi pe băiat.

Povestea celor doi a inspirat filmul „Dearest”, din 2014 al regizorului din Hong Kong Peter Chan. Pelicula s-a bazat pe această întâmplare și a obținut încasări de peste 50 de milioane de dolari la box office, potrivit IMDb.

Acesta aduce în prim-plan problema generalizată a răpirii și traficului de copii din China. Unii experți sunt de părere că aceasta a fost intensificată și de politica țării privind copilul unic. Legislația a devenit mai permisibilă în ultimii ani, dar, decenii întregi, familiile care aveau mai mult de un copil au primit amenzi drastice și chiar au fost obligate să renunțe la sarcini.

Sun a fost găsit de autorități în provincia estică Shandong. Polițiștii au folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a identifica un suspect, pe nume Wu, pe care îl acuză că l-a răpit pe băiat. Identitatea adolescentului a fost confirmată prin analize ADN, a informat presa de stat.

Atât suspectul de răpire, cât și părinții adoptivi au fost reținuți de autorități. Cei din urmă au fost eliberați pe cauțiune și așteaptă acum procesul, unde pot primi o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. În schimb, cel ce a răpit copilul ar putea să fie chiar condamnat la moarte.

Cu toate că s-a reunit cu părinții naturali după 14 ani, Sun a declarat că vrea să rămână alături de oamenii care l-au crescut în ultimii de zece ani.

×
Subiecte în articol: China rapire reuniune poveste emotionantă
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close