Antena 3 CNN International News Decizia luată de Joe Biden cu privire la Ucraina

Decizia luată de Joe Biden cu privire la Ucraina

Președintele american Joe Biden a aprobat un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de până la 675 de milioane de dolari.

Decizia luată de Joe Biden cu privire la Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Sep 2022   •   13:03

Decizia vine în contextul ofensivei începută de ucraineni în urmă o săptămână și jumătate pentru eliberarea teritoriilor controlate în sud de armata rusă.

Anunțul noului pachet militar a fost făcut joi de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

"Președintele Biden a aprobat ieri cea mai recentă tranșă de asistență militară acordată Ucrainei, în valoare de până la 675 de milioane de dolari", a spus Austin într-o declarație susținută joi dimineață la o întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, desfășurată la baza aeriană Ramstein din Germania.

Potrivit oficialului american, pachetul de asistență include mai multe sisteme lansatoare de rachete ghidate multiple (GMLRS), obuziere de 105 milimetri, muniție de artilerie și rachete anti-radar HARM, vehicule Humvee, ambulanțe blindate, sisteme antitanc și arme de calibru mic.

Aceasta este cea de-a 20-a retragere de echipamente din stocurile armatei americane operată pentru Ucraina de administrația Biden începând din august anul trecut, a precizat el.

"În prezent, vedem succesul demonstrabil al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă. Și vedem, în fiecare zi, hotărârea aliaților și partenerilor din întreaga lume, care ajută Ucraina să reziste războiului teritorial ilegal, imperial și de nejustificat al Rusiei.

Trebuie să progresăm pe măsură ce lupta evoluează", a concluzionat Lloyd Austin.

Foto: obuzier manevrat de soldați ucraineni pe frontul din estul țării

×
Subiecte în articol: Joe Biden Ucraina Lloyd Austin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close